Microsoft chce prodat streamovací práva Ubisoftu
Novinka Microsoft chce prodat streamovací práva Ubisoftu

Microsoft chce prodat streamovací práva Ubisoftu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Přezkum akvizice Activision Blizzardu se v Británii protáhne.

Reklama

Poslední termín rozhodnutí britského Úřadu pro hospodářskou soutěž (CMA) o akvizici Activision Blizzardu ze strany Microsoftu byl stanoven na 29. srpna. Zhruba před týdnem se ovšem úřady s Microsoftem dohodly na prodloužení lhůty do 18. října, tedy do stejného data, kdy vyprší aktuální čas pro uzavření obchodu bez dalšího navyšování finančních závazků Microsoftu vůči Activision Blizzardu.

Microsoft současně prozradil, že spekulovaný návrh na odprodej streamovacích práv v rámci restrukturalizace obchodu se zakládá na pravdě. Mimo evropský trh (kde úřady nákup bezpodmínečně schválily) nabízí prodej práv na streamování svých her po dobu patnácti let francouzskému Ubisoftu. Microsoft se zároveň zavázal, že potenciální dohoda neovlivní existující smlouvy se streamovacími platformami jako GeForce Now nebo Boosteroid.

„V rámci restrukturalizovaného obchodu nebude mít Microsoft možnost vydávat hry od Activision Blizzardu exkluzivně ve své vlastní cloudové streamovací službě Xbox Cloud Gaming, ani exkluzivně stanovovat licenční podmínky her od Activision Blizzardu pro konkurenční služby,“ píše prezident Microsoftu Brad Smith.

Británie zůstává jediným státem, který akvizici blokuje. Naposledy došlo ke schválení obchodu na Novém Zélandu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama