Microsoft chystá právní kroky proti fanouškovskému Halo
Halo Online Novinka Microsoft chystá právní kroky proti fanouškovskému Halo

Microsoft chystá právní kroky proti fanouškovskému Halo

Yurris CZ

Yurris CZ

7
Platformy Windows PC

Jak celá tato kauza skončí je ve hvězdách...

Reklama

Celá kauza začala už před několika lety, kdy Microsoft a Saber Interactive společně pracovali na titulu z universa Halo výhradně pro ruský trh. Nový díl měl nést jméno Halo Online. Pohádka pro ruské fanoušky této sci-fi střílečky ovšem skončila poněkud předčasně, projekt byl totiž zrušen v srpnu 2016. Po tomto výsledu nesmiřitelná moderská komunita poslepovala střípky, které oficiální vývojáři stihli vytvořit. Cílem bylo vyvinout něco, co by mohlo fungovat a uchytit se. Vize fanoušků se stala skutečností. Výtvor se jmenuje ElDewrito a jeho účelem je jediné – přinášet autentický Halo zážitek zcela zdarma pro PC.

ElDewrito bylo utvořeno primárně jako online svět, který má nejblíže k Halo 3, které Microsoft na počítače nikdy nevydal. Nicméně, studio 343 Industries zveřejnilo prohlášení, které nezní zrovna příznivě pro budoucnost fanouškovského projektu.

„Je inspirující vidět, jak je velký zájem o tento projekt. Faktem ovšem zůstává, že byl vytvořen na základě majetku společnosti Microsoft, který nebyl pro tento účel nikdy uvolněn. Vzhledem k tomu, že tento projekt sklidil úspěch napříč celosvětovou komunitou, náš tým udělal kroky zpět k posouzení materiálů a přezkoumání možných řešení, jež by vedly k jeho záchraně. Společnost Microsoft, stejně jako každá firma, nese odpovědnost za ochranu svých značek, kódu a ochranných známek. Jinými slovy nemáme na výběr.“

Na stránkách ElDewrito se objevilo následující: „Bohužel, 343 Industries a Microsoft si všimli našeho úspěchu a chystají podniknout právní kroky, požádali jsme o dočasné zastavení vývoje celé situace.“ Jak celý tento případ skončí je ve hvězdách… V současné době víme akorát to, že se tvůrci snaží ze svého projektu odstranit kód a vše, co se týká Halo Online.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama