Microsoft hodlá prodat dalších 25 milionů kusů Xboxu 360
Xbox 360 Novinka Microsoft hodlá prodat dalších 25 milionů kusů Xboxu 360

Microsoft hodlá prodat dalších 25 milionů kusů Xboxu 360

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

46

Ačkoliv nová generace klepe na dveře, vedení společnosti Microsoft rozhodně nemá v plánu hodit stávající model konzole přes palubu.

Reklama

Yusuf Mehdi, senior vice-president divize zabývající se interaktivní zábavou, se v rozhovoru pro Oficiální Xbox magazín nechal slyšet, že by s X360 v následujících pěti letech rádi pokořili hranici 100 milionů prodaných kusů.

„Nejde o žádný finanční plán, nebo tak něco,“ začal vysvětlovat Mehdi. „Je to spíš jen takový cíl, přání. Věříme, že během pěti let dokážeme prodat ještě 25 milionů aktuálních Xboxů. Polovina nejspíš bude výměna kus za kus, ovšem tu zbylou by mohli tvořit noví zákazníci.“

Na starý model má přitom Microsoft v plánu lákat nejen dalším zlevňováním, ale především novým obsahem. Něco velkého pro Xbox 360 hodlá společnost oznámit na E3, přičemž zodpovědní lidé věří, že by to mohlo přístroj udržet v oběhu minimálně několik let.

Co se týče Xbox One, tam se Mehdi opírá o odhady analytiků, kteří prorokují 30% nárůst a prodeje někde kolem 300 až 400 milionů kusů. Yusuf je přitom přesvědčený, že společně s PS4 nebude problém překonat v prodejích hranici jedné miliardy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama