Microsoft měl mít na vývoj Redfall minimální vliv
Redfall Novinka Microsoft měl mít na vývoj Redfall minimální vliv

Microsoft měl mít na vývoj Redfall minimální vliv

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

16
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Arkane Austin stále není součástí Xbox Game Studios.

Reklama

Redfall je jednou z největších katastrof letošního roku. Někteří poukazují na to, že to není ani tak vina vývojářů, jako spíše těch nad nimi. Specificky je skloňován Microsoft a také Xbox. Je však otázkou, zda ukazovat pouze na Microsoft a Xbox Game Studios. Podrobně se o tom ve svém článku rozepsal Jez Corden z webu Windows Central, který skrze informace z různých interních zdrojů jasně poukazuje na to, že společnost Microsoft dlouhodobě nechává čerstvě přijatá studia volně dýchat a fakticky jim výrazně nemluví do vývoje.

Microsoft měl mít na vývoj Redfall minimální vliv

V jedné části svého textu to popisuje takto: "Redfall se ani vzdáleně nepřibližuje laťce kvality, která se očekává od Arkane a vlastně ani od samotného Xboxu. Z několika zdrojů mi však bylo řečeno, že Xbox měl od projektu zcela volné ruce a že hra nespadá do odpovědnosti ředitele Xbox Game Studios Matta Bootyho - protože ať už právem, nebo ne, právě teď Arkane podle interní definice není Xbox Game Studio. "

Přestože určité zdroje bez faktických podkladů poukazují na to, že vina je pouze na straně Microsoftu, realita bude zřejmě jiná, což ukazuje třeba i níže přiložený výčet titulů ze studií pořízených Microsoftem. Celá situace spíše působí tak, že si Arkane Austin ukouslo příliš velké sousto a následně se s ním nebylo schopné vypořádat. Ve výsledku je to neskutečná škoda, protože právě tito tvůrci jsou dlouhodobě tím, kdo světu prezentovat jak dělat dobré hry v jasně definovaných kulisách. Snad se jim podaří Redfall co nejdříve dát do lepšího stavu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama