Microsoft oznámil Fable Legends pro Xbox One
Fable Legends Novinka Microsoft oznámil Fable Legends pro Xbox One

Microsoft oznámil Fable Legends pro Xbox One

Redakce

Redakce

14

<strong>AKTUALIZOVÁNO</strong>. Půjde o multiplayerovou hru s kooperací pro čtyři hráče v online světě Albionu.

Reklama

Microsoft před okamžikem na tiskové konferenci v rámci Gamescomu (bohužel, není streamovaná) oznámil Fable Legends pro konzoli Xbox One. Půjde o multiplayerovou hru s kooperací pro čtyři hráče v online světě Albionu, kde si budete moci vybrat, zda budete hrát za hrdiny nebo padouchy.

Vývojem titulu je pověřeno studio Lionhead, které připravuje rovněž podporu pro kompatibilitu se SmartGlass a cloudem. Samotná hra se odehrává 400 let před prvním dílem Fable a půjde o plnohodnotné pokračování série.

Níže už první trailer. Více informací se dozvíme v průběhu následujících dnů.

Aktualizace

Po nepříliš povedeném Fable Journey je docela fajn vidět, že se studio Lionhead alespoň částečně vrací ke kořenům. Zpátky jsou herní mechanismy i kouzelný svět Albionu, který si zamilovali statisíce lidí po celém světě.

Návdavkem se ale díky vývoji na Xbox One můžete těšit na podstatně vylepšenou grafiku a hlavně kooperativní hru, v níž se pustíte do prozkoumávání herního univerza až ve čtyřech lidech současně.

Možná ještě o něco zajímavěji nicméně zní možnost, hrát skutečně jak se vám zlíbí. To se přitom nevztahuje pouze na „povolání“, ale rovněž na celkové vyznění. Ostatně, kladní hrdinové už dávno nejsou v módě.

Budete-li chtít, Fable Legends vás nechá ujmout se role plnohodnotného záporáka v jakési obdobě Dungeon Keepera. I zde tak budete ovládat celou řadu rozličných kreatur, chystat hrdinům pasti a překážky a tak dále.

Jakmile hrdinové vstoupí do vámi ovládané oblasti vyberete si podle jejich sestavy potvory, které dle vašeho úsudku budou nejúčinnější a bitva může začít. Následně v podstatě začnete hrát strategii, neboť svým minionům budete určovat na koho útočit, kam jít i jakou schopnost použít.

Aby toho ovšem nebylo málo, stejně jako u celé řady ostatních her, i zde se počítá s využitím SmartGlass. Z tabletu, nebo smartphonu tak budete moci jako hrdina získávat informace o svém postupu hrou, o úkolech či ostatních hrdinech.

Coby zloduch se můžete těšit na ovládání hry přímo z vašeho mobilního zařízení, pokud se nacházíte ve stejné místnosti jako konzole. Klidně se tak můžete pustit do kooperativního hraní s kamarádem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama