Microsoft přislíbil své hry po GeForce Now dalším streamovacím službám
Call of Duty Novinka Microsoft přislíbil své hry po GeForce Now dalším streamovacím službám

Microsoft přislíbil své hry po GeForce Now dalším streamovacím službám

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Nintendo Switch Switch Windows PC

Smlouvu podepsaly Boosteroid a Ubitus, který přináší hry na Switch.

Reklama

Microsoft podepsal další smlouvy se společnostmi zaměřenými na cloudové hraní. Desetiletou dohodu uzavřel s ukrajinskou streamovací platformou Boosteroid, na spolupráci se shodl i s tchajwanskou firmou Ubitus, která pomáhá streamovat hry především na Nintendo Switch.

Stejně jako nedávná dohoda s Nvidií o poskytnutí her od Microsoftu do služby GeForce Now nebo závazek přinést Call of Duty na konzole od Nintenda jsou i nové smlouvy podmíněny úspěšným uzavřením akvizice Activision Blizzardu. Microsoft se nepochybně snaží rozličnými dohodami přesvědčit úřady v Británii a Spojených státech o prospěšnosti nákupu pro herní trh.

Boosteroid je globální platforma pro streamované hraní, kterou využívá přes 4 miliony hráčů. GeForce Now má pro srovnání zhruba 25 milionů uživatelů.

Ubitus pak poskytuje white-label služby pro ostatní společnosti, kterým tak pomáhá dostat cloudové hraní třeba na Nintendo Switch. Spekuluje se, že může jít o způsob, kterým se dostane na Switch slibované Call of Duty, ačkoli Microsoft si věří i pokud jde o nativní verze.

Britské regulační úřady se při řešení chystaného nákupu Activision Blizzardu na cloudové hraní podrobně zaměřují. Je proto možné, že se Microsoft pokusí domluvit i s dalšími poskytovateli. Z největších by se nabízely společnosti Meta a Amazon se službami Facebook Gaming a Luna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama