Microsoft ukončil výrobu všech Xbox One modelů
Novinka Microsoft ukončil výrobu všech Xbox One modelů

Microsoft ukončil výrobu všech Xbox One modelů

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

5
Platformy Xbox Xbox One

Společnost se chce soustředit na konzole Xbox Series X.

Reklama

Technologický gigant Microsoft ukončil výrobu konzolí řady Xbox One S a Xbox One X. S tvrzením přišli redaktoři magazínu The Verge. Výroba konzolí Xbox One S a X přitom podle nich skončila už v roce 2020, tedy ještě před uvedením konzolí Xbox Series X a Xbox Series S na trh. Zprávu o ukončení výroby starších konzolí Microsoft magazínu potvrdil.

Důvodem k ukončení výroby starších modelů byla potřeba soustředit se na novější konzole, konkrétně na Xbox Series X. "Abychom se mohli soustředit na výrobu konzolí Xbox Series X/S, zastavili jsme do konce roku 2020 výrobu všech konzolí Xbox One," uvedla Cindy Walkerová, senior ředitelka produktového marketingu v Xboxu. V současnosti tak nezbývá nic jiného, než aby prodejci vyprodali zbývající zásoby obou konzolí minulé generace. Přesně to nyní Microsoft plánuje, protože společnost obrací svou pozornost k prodeji svých dvou konzolí nové generace.

Rozhodnutí Microsoftu je v určitém kontrastu s nedávnými plány společnosti Sony. Ta se rozhodla prodloužit výrobu starších konzolí PlayStation 4 do konce roku 2022, kdy se má vyrobit další milion kusů PlayStationu 4. Zvýšena výroba PS4 by měla údajně podle Sony vyřešit problém ohledně nedostatku PlayStationů 5, jelikož PS4 není tak náročná na výrobu a je cenově dostupnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama