Microsoft ve snaze napodobit úspěch Sony verbuje ve velkém čínské vývojáře
Naraka: Bladepoint Novinka Microsoft ve snaze napodobit úspěch Sony verbuje ve velkém čínské vývojáře

Microsoft ve snaze napodobit úspěch Sony verbuje ve velkém čínské vývojáře

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Jedním z hnacích motorů snahy Microsoftu má být ztráta Genshin Impact.

Reklama

Svět se rychle mění. Zatímco v minulosti se Microsoft stejně jako většina společností do Číny příliš nehnal a většina pozornosti byla upřena na Západ, nyní se doba změnila. Důkazem tohoto faktu mají být snahy známé firmy pokrývat jak velké vývojáře, tak i začínající týmy, jež se snaží zlákat ke vstupu do Game Passu. Herní průmysl se tu totiž nebývale rozvinul, díky čemuž dokáže konkurovat západní produkci a produkovat zajímavé projekty. Hlavní analytik firmy Niko Partners situaci komentoval takto: "Čínští herní vývojáři se snaží standardizovat své vývojové nástroje, vytvářet pokročilé výrobní procesy, investovat do opravdu rozsáhlých týmů," řekl Ahmad. "V konečném důsledku jim to pomáhá zajistit konkurenční výhodu, aby mohli oslovit široké publikum jak z hlediska geografického, tak z hlediska platforem."

Microsoft dokonce dle Reuters vytvořil tým hledačů talentů. Chce tím vykompenzovat skutečnost, že v Číně začal expandovat o něco později než Sony. Zatímco majitel stáje PlayStation tu zapustil své kořeny už v roce 2017, Xbox byl pomalejší. Přesto však měl možnost do vývoje zasáhnout, kupříkladu v momentu, kdy firma jednala s vývojáři z miHoYo, kteří stojí za Genshin Impact. Svou příležitost však podle dvou insiderů promarnila. Tato zkušenost je pro ní tím, co jí žene v posledních letech k daleko většímu zájmu o Čínu a její vývojářská studia. Díky intenzivnějšímu focusu se jí povedlo získat na Game Pass kupříkladu Naraka: Bladepoint, jíž se celkově podařilo prodat více než 10 milionů kopií.

Z dlouhodobého hlediska to vypadá tak, že se Čína stane kolbištěm těchto dvou gigantů, kteří tu budou chtít získat dominanci. Prioritou pro oba je ovšem nalézt nový Genshin Impact, nebo tedy minimálně pro Microsoft, jemuž takový generátor financí ve stáji vyloženě schází. Celkově z této situace mohou čelit především vývojáři, kterým se nabídne pestrá škála možností v rámci spolupráce.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama