Microsoft zvažuje prodej práv na streamování v Británii, obchod ale nejspíš uzavře i přes nevoli úřadů
Novinka Microsoft zvažuje prodej práv na streamování v Británii, obchod ale nejspíš uzavře i přes nevoli úřadů

Microsoft zvažuje prodej práv na streamování v Británii, obchod ale nejspíš uzavře i přes nevoli úřadů

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Britské úřady mezitím odsouvají rozhodnutí o sledované akvizici.

Reklama

Microsoft v úterý zvítězil u amerického federálního soudu, který řešil jeho plánovaný nákup Activision Blizzardu. Ve stejný den oznámil obnovení jednání s britským Úřadem pro hospodářskou soutěž (CMA), který obchod oficiálně blokuje. Agentura Bloomberg přišla s konkrétním řešením situace, které Microsoft zvažuje.

Podle zdrojů Bloombergu Microsoft zvažuje (a zřejmě CMA nabídl) prodej práv na streamování her ve Velké Británii. Majitelem práv by se mohla stát telekomunikační, herní nebo podobná technologická společnost. Jeden ze zdrojů tvrdí, že zájem by měl mít i soukromý investor.

K tomu všemu ale nakonec vůbec nemusí dojít. CMA oznámil prodloužení lhůty pro rozhodnutí. To sice dokazuje, že Microsoft jistou restrukturalizaci a omezení obchodu nabídl, ovšem z původního data 18. července (do kterého chce Microsoft obchod uzavřít) se termín posunul až na 29. srpna. Nejpravděpodobnější se tak jeví možnost, že Microsoft uzavře obchod v pondělí (nebo už v sobotu) přes nevoli britských úřadů.

Podmínkou pro takový postup je dnešní očekávané zamítnutí odvolání Federální obchodní komise (FTC) ve Spojených státech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama