Mikrotransakce jsou v Diablo 4 terčem tvrdé kritiky
Diablo 4 Novinka Mikrotransakce jsou v Diablo 4 terčem tvrdé kritiky

Mikrotransakce jsou v Diablo 4 terčem tvrdé kritiky

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

13
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Herní gigant se utrhl ze řetězu.

Reklama

Mikrotransakční politika společnosti Blizzard je už nějaký ten pátek věcí vášnivých debat mezi hráči. Některým se kroky herního obra nelíbí, zatímco jiné argumentují myšlenkou, že nikdo vlastně nikoho nenutí k tomu, aby do kosmetického obsahu investoval. Tentokrát se podařilo známé firmě opět rozbouřit vody a to rovnou za pomoci dvou kroků. Tím prvním se stalo přidání různých barev portálů, které ovšem nejsou zdarma. Podobně jako v případě hračky měnící vás ve World of Warcraft v murlocka je nutné vytáhnout peněženku, z níž musíte vysypat 30 dolarů.

Slušná cenovka co? To ovšem není vše. Portály za 30 dolarů nejsou tím jediným, po čem je možné sáhnout. Blizzard totiž šlápl na plyn a do herního obchodu nasadil mounta Vitreous Scourge, který stojí takřka 65 dolarů, což je cenovka, která bere dech. Koník však není k dispozici sám o sobě, nýbrž slouží jako udička či kotva. Dostanete k němu totiž také 7000 Platinum mincí, dvojici trofejí a také oslnivé brnění Crystal a Bone Cage.

Ne že by většina předchozích koníků stála málo, avšak tohle je fascinující tah, který se u komunity nesetkal s velkým pochopením. Jak by ovšem mohl, když balíček fakticky stojí více než hra samotná. Koník za nějž spolu s jeho doplňky budete platit zlatem, se stal jedním z prvků aktuálního patche, který vedle něj přinesl také řadu dalších aspektů, na něž se můžete podívat zde.

Mikrotransakce jsou v Diablo 4 terčem tvrdé kritiky
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama