Minecraft utržil na Switchi čtyřikrát tolik, co na Xboxu
Minecraft Novinka Minecraft utržil na Switchi čtyřikrát tolik, co na Xboxu

Minecraft utržil na Switchi čtyřikrát tolik, co na Xboxu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Tržby na PlayStationu dosahují dvojnásobku těch na Xboxu.

Reklama

Minecraft je pro Xbox jednou z nejdůležitějších, ne-li nejdůležitější značkou. Během slyšení před americkým federálním soudem prozradil Tim Stuart, finanční ředitel Xboxu, jak si titul na jednotlivých platformách vede. Na domácí konzoli jsou jeho tržby zdaleka nejslabší.

Podle Stuarta jsou tržby z Minecraftu na PlayStationu ve srovnání s Xboxem dvojnásobné a na Nintendu Switch dosahují dokonce na čtyřnásobek. „Síla hry, jako je Minecraft, spočívá v její multiplatformnosti. Kdybychom ji přestali podporovat, přišli bychom o významný zdroj příjmů,“ doplňuje Stuart v diskuzi o exkluzivitách (v přepisu TweakTown).

Už o několik dní dříve řekl šéf Xboxu Phil Spencer, že Minecraft má ze všech first-party titulů Microsoftu největší tržby. Stuart doplnil výrok o informaci, že Minecraft také rekordně vydělává. Omezovat dostupnost podobných titulů by podle něj nedávalo smysl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama