mmorpg
Blogy čtenářů Článek MMORPG

MMORPG

dan dvorak

dan dvorak

Takže tento článek je jakoby takový pokec o MMORPG

Reklama

Takže tento článek je jakoby takový pokec o MMORPG

 

Překlad slov ze zkratky MMORPG by zněl zhruba takto „Hromadná onlineová hra na hrdiny“, což přesně vystihuje, oč tu jde. Historie se táhne až do sedmdesátých let, ale opravdový rozvoj přichází až po roce 1995. V roce 1997 pak přichází nejslavnější MMORPG, která tento žánr v herním průmyslu zakotvila jako nenahraditelný a velmi úspěšný.

MMORPG hry nabízejí to, o čem většina hráčů RPG her sní - velký svět plný úkolů a ostatních reálných lidí, kteří skrze svoje postavy získávají předměty, schopnosti, peníze a slávu. MMORPG získaly slávu hlavně na osobních počítačích, ale postupně se probojovávají i na konzole, ať už ve Final Fantasy XI nebo v budoucnu například v Age of Conan. Pokud máte chuť vyzkoušejte rpg hry.

Základní podmínkou pro hraní většiny MMORPG je herní klient, který se často prodává jako klasická hra na CD/DVD a měsíční poplatky, které jsou pro hraní nutné a společnosti je ospravedlňují náročností her na údržbu a provoz serverů, technickou podporu a podobně. Poplatky jsou nezanedbatelné, ale to spoustě hráčů nebrání si MMORPG užít, neboť nabízejí něco víc a něco jiného, než obyčejné hry. Velký důraz je u náročnějších hráčů kladen právě na „hraní postavy“ až do míry známé ze stolních RPG (Dungeons and Dragons, Dračí doupě,…), což výrazně přispívá herní atmosféře a kultuře hraní.

Dnes je hlavním hráčem na trhu World of Warcraft od společnosti Blizzard, který má miliony předplatitelů a to i po mnoha letech provozu. Za zmínku pak stojí právě Final Fantasy XI, Age of Conan (předvádí v online hrách dosud nevídanou grafickou kvalitu a inovativní způsob boje) nebo Lineage II. Spekuluje se, a ne nadarmo, že žánr MMORPG je tím jediným, co drží upadající svět PC her nad vodou, neboť právě PC je pro takové hry nejvhodnější platforma- klávesnice je vhodná díky dialogům mezi hráči a online služby na konzolích ještě nedávno nebyly úplnou samozřejmostí.

 

 

 

nejznámější:World of Warcraft

Ultima Online

Lineage II: The Chaotic Chronicle.

Metin2

Air Rivals - anglická hra o bojových letadlech

Fiesta Online - korejská fantasy hra s prvky mangy

4Story – fantasy

Final Fantasy XI

Age of Conan

Lineage II

 

 

 

Takže tu pište které hry vás baví které neopak uplně nesnášíte Prostě vše o mmorpg hrach

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama