Modern Warfare 3 – Spec Ops je zpět
Speciály Call of Duty: Modern Warfare Článek Modern Warfare 3 – Spec Ops je zpět

Modern Warfare 3 – Spec Ops je zpět

Jan Kotrba

Jan Kotrba

14

Kooperace je zpět a prý je zábavnější, propracovanější a stále se jedná o jeden z nejlepších způsobů, jak strávit volné odpoledne s kamarádem, konzolí a sadou ovladačů.

Reklama

Co získáte, když dáte dohromady jeden bunkr, dva hráče, dodáte jim hromadu munice, zbraní a upgradů, letecké podpory, začnete na ně ve vlnách vypouštět hordy nepřátel zahrnující standardní vojáky, lepší vojáky, obrněné vojáky, psy, sebevražedné psy, sebevražedné vojáky a nějaké ty bosse a celé to nabarvíte nazeleno? Vzniklá kombinace módů Zombie a Spec Ops je až překvapivě svižná a co je hlavní, prý je neuvěřitelně návyková a zábavná.

Pocity z bitevního pole

E3 je zcela evidentně hustokrutopřísná akce a mít možnost dostat se na ní s novinářským pasem musí být opravdový zážitek. Naši zahraniční kolegové to štěstí měli, a tak vám zprostředkovaně přinášíme jejich pocity a dojmy z hraní tohoto módu, který (stejně jako celá hra) dlabe na realističnost a snaží se vám jednoduše přinést co největší míru zábavy a vlít vám adrenalin do žil. Jakmile do sebe vstřebáte základní principy, stává se hra neuvěřitelně zábavnou a stejně jako Zombie mód vás chytne a nepustí. Není zde žádná cílová rovinka a je pouze na vás, kam až se zvládnete se svým parťákem probojovat. Bude váš bunkr tím nejodolnějším bunkrem na internetu?

Celé demo bylo založeno na jednoduché kombinaci Zombie módu, kde máte k dispozici bedny s municí, kupujete nové zbraně, aktivujete automatické střílny, povoláváte vzdušnou podporu a při tom všem se na vás řítí vlny nepřátel. Těmi tentokráte nejsou klasická zombie, která chtějí váš mozek místo zákusku, ale různé kombinace nepřátelských jednotek. Ze samotného Spec Ops módu pak vývojáři přebrali menší a přehlednější prostor (něco jako obranná mise na ponorkové základně) a hlavně snížili počet hráčů ze čtyř na dva.

Méně je někdy více

Někomu se tato úprava může zdát špatná, ale má hned několik zásadních výhod. Dočkáte se mnohem větší přehledností a už nebude potřeba shánět další tři spoluhráče. V jakékoliv kooperativní hře pro čtyři hráče také snadno můžete narazit na někoho, kdo vám zkazí požitek ze hry a pokud se náhodou sejdou 4 dobří hráči, pořád se jedná o vlky samotáře a dobří jednotlivci nemusí nutně tvořit dobrý team. Dva hráči se ale dají dohromady bez větších problémů a hlavně se otevírá možnost kvalitního hraní na jedné konzoli pomocí splitscreenu. Zkrátka a dobře, známé pořekadlo zde stoprocentně funguje a Modern Warfare 3 si u nás za tento mód připisuje další velké plus.

Don't give up

Bude nový Modern Warfare opravdu tak zábavný, že lidé nebudou brblat nad tím, že hra se od posledního dílu po grafické stránce téměř nezměnila? Ukázky z kampaně tomu zatím nasvědčují a nové informace o módu Spec Ops nás utvrzují v tom, že i nový díl série Call of Duty si najde své věrné fanoušky a válka mezi novými díly sérií Call of Duty a Battlefield ještě zdaleka není u konce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama