Moje herní historie - stroje
Blogy čtenářů Článek Moje herní historie - stroje

Moje herní historie - stroje

V dnešním článku jsem se rozhodl nevěnovat Nintendu. Jelikož hraji na konzolích delší dobu a vyzkoušel jsem plno konzolí. Věnovat se budu jen těm,…

Reklama

V dnešním článku jsem se rozhodl nevěnovat Nintendu. Jelikož hraji na konzolích delší dobu a vyzkoušel jsem plno konzolí. Věnovat se budu jen těm, které jsme měli doma. Vyzkoušel jsem však i jiné.

Jako malý

Když jsem byl ještě malý, tak můj otec a já jsme hrávali na Sege Mega Drive. Na tyhle časy mám málo vzpomínek. Z tatových her si pamatuji snad jedině Castlevaniu. Castlevaniu jsem nehrál, pro mě to tehdy hra nebyla. Hrál jsem jen 4 hry: Sonic Hedgehog 1-3 a Sonic and Knuckles. Sonic ovlivnil moje hraní a byla to několik let moje nejoblíbenější série. I teď na ni nedám dopustit, ale nový Sonici už nejsou to pravé jako ve 2D.

Dovoz z Německa

Další konzole, kterou jsem dostal byl Playstation One. Tehdy byl za levno dovezený z Německa a docela dost jsme na něj vypalovali hry. Měl jsem i pár originálek, ale to bylo prakticky nic v porovnání s počtem vypálených. Plastation mě už dostal k více titulům. Začal jsem hrávat FIFU, NHL, Tocu, F1, ale nejvíc jsem hrával Crasha Bandicoota. Hra jako Crash mě dostala ze 2D plošinovek do 3D plošinovek. Měl jsem i plno dalších her např. Spyro, Resident Evil.

Znova vypálování a z Němcka, ale něco nového

Ikdyž by se dalo očekávat, že budu pokračovat z Plastationu 1 na Playstation 2, tak se nestalo. Nebyla to tak ani moje volba. Tata chtěl zkusit nastupující Xbox od Microsoftu. Nebyla to špatná koupě a taky jsem kromě pirátských her koupil pár originálek. Xbox zde neměl moc velkou základnu hráču, jelikož Playstation 2 ovládl trh. Už tehdy měl Xbox svoji exkluzivitu jménem Halo, které bylo tehdy naprosto úžasné. Do rukou se mi dostala i první Forza, která byla taky dobrá, ale na Gran Turismo neměla. Jediné, co bych prvnímu Xboxu vytkl, byl naprosto hnusný design ovladače. Na ten se nedalo dívat.

Poprvé handheld

Přišlo PSP a mě zlákalo si o něj požádat na Vánoce. Dostal jsem ho. Tehdy to byla ta první tlustá verze, což je oproti 3004 Slim fakt obrovské v tloušťce. PSP mě bavilo a i tady jsem pirátil, ne sice tak moc, ale ano. Tehdy to bylo revoluční, pro někoho, kdo neznal Nintendo a míval Playstation. jenže se po 2 letech života docela dost pokazilo a leželo pořád doma, až se nakonec prodalo na náhradní díly.

Už jen na originálkách

Xbox nechal dobrý dojem, a proto jsem postoupil o generaci víc na Xbox 360. Hned na vánoce roku, kdy Xbox vyšel jsem dostal, tehdy nejvybavenější, černou verzi Elite. Rozhodl jsem se, ikdyž bych her neměl tolik, být na originálních, kupovaných hrách. Do Xboxu 360 jsem vrazil nejvíc peněz. Koupil jsem i k Forze 3 volant nebo DJ Hero bundle. Platil jsem i Xbox Live. Měl jsem na něj plno zajímavých her. Později jsem dokoupil Kinect, ale sám jsem se u toho nepobavil.

iPod jako herní platforma

Když mi odešlo PSP, tak jsem hned nepřešel na další handheld, ale až v roce 2010 jsem koupil iPod Touch 8GB 4. generace. Primárně byl koupen na hry a to taky splnil. Nakupování na app store bylo bez problémů, akorát je rozdíl v ovládání. Dotykový displej, jak je známé, není nejlepší na ovládání pohybu. Nejvíc jsem si na iPodu užil hříčky, zvlášť Cut the Rope, ale i závodní hry např. Real Racing 2. S retina displejem to byl zážitek. Doteď iPod Touch mám a občas si zahraji, ale hry na něj už nenakupuji, jelikož novinky na něm nespustím v plynulé grafice.

Zase migrace

Loni v říjnu jsem po půl roce snahy prodal Xboxa se vším všudy. Koupil jsem si za to Playstation 3. Důvodů bylo několik. První důvodem je, že PSN je oproti XBL zadarmo, ikdyž má XBL lepší služby. Druhým důvodem byly exkluzivity Playstation. Xbox má zase svoje, ale kromě Halo a Forzy mě moc nebavily a na Playstationu jsou mi ty exkluzivity přece jen bližší. Exkluzivity byly snad jediné hry, které jsem ze začátku měl. Teď už mám i jiné hry např. Battlefield 3 nebo Assassins Creed Revelations. Playstation 3 příslušenství už ani nenakupuji. Nějak mě to neláká kupovat plno věcí např. Playstation Move, 2. gamepad.

Můj milášek

Po asi 4 letech jsem se k čistému handheldu vrátil. První půlku roku 2011 jsem vnímal jen PS Vita a o Nintendo 3DS jsem jen něco zaslechl. Nintendo mě zaujalo na E3, ale ještě ne samotným 3DSkem. Samotný přístroj si mě získal hlavně po slevnění. Vita s 3DS byly na stejné úrovni mého vnímání. Ani nevím proč, ale nakonec mě k sobě přitáhlo víc 3DS. Asi mě víc zaujalo a nemusel jsem čekat než vyjde Vita. Doteď nelituji svého rozhodnutí vzít si Nintendo 3DS a moje sbírka 3DS her čítá zatím 4 kousky: Super Street Fighter IV, MarioKart 7, The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D a Super Mario 3D Land + v pondělí dojde Kid Icarus Uprising. Dokonce už teď řeknu, že 3DS se stalo prozatím pro mě hlavnější platformou než Playstation 3. Tak božsky jsem se dlouho u her nebavil. Je to jako porvé, tehdy když jsem začínal na Sege, něco pro mě úplně nového.

Hraji i na PC

Jediná platforma, na které pirátím hry v současné době je PC. PC je moje testovací platforma na hry. Vyzkouším hru, když mi sedí koupím na Playstation 3, když ne dohraji na PC. Originálky mám jen 4: Stracraft 2, Battlefield Bad Company 2, Assassin's Creed Brotherhood a Heroes V.

Jak bych se shrnul

Jsem pirát na PC a asi i dlouho budu. Je to platforma, která pro mě z herního hlediska nemá takovou budoucnost, abych do ni investoval za hry. Stydím za pirátění na konzole Xbox, PSP nebo Playstation 1, ale nakonec jsem se spravil a zatím neplánuji v budoucnu pirátich na jiných konzolích.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama