Moje Shoppingmánie
Blogy čtenářů Článek Moje Shoppingmánie

Moje Shoppingmánie

Vlastimil Ferko

Vlastimil Ferko

Vánoce, Vánoce... no jo, co když si ale tenhle svátek dělám takřka každý týden minimálně dvakrát? Jak? Kupuju pánové. Necítím se sice jako bohatá…

Reklama

Vánoce, Vánoce... no jo, co když si ale tenhle svátek dělám takřka každý týden minimálně dvakrát? Jak? Kupuju pánové. Necítím se sice jako bohatá panička, jež má doma v šatně poskládaná kvanta střevíčků a ani neví co s nimi bude dělat. Občas si ale říkám, potřebuju to vůbec?

 

Jsem obyčejná entita, 17 let na světě, strachující se nových maturit, bojující proti všeobecnému zločinu... Nu dobrá, bohužel jsem byl ale obdařen i kreditní kartou, které velmi často proháním pérka a například na steamu už jsem utratil opravdu, na mé poměry, slušnou sumu peněz.

 

Abych tu ale nehořekoval zbytečně a nedělal ze sebe chudáčka, můžu si za to sám samozřejmě. Jak to ale s odstupem času vidím? Je to se mnou až tak špatné? Nejsem jenom tupej geek, kterej se snaží něco si hrami vykompenzovat? Inu, zamyslím se nad tím a kdo ví, třeba mi v mém menším psaní dáte za pravdu.

 

Kdy to začalo?

 

Jsem fanda digitálních distribucí, veřejně to prohlašuji, kde můžu a dovolím si poznamenat, že jsem dokázal již několik lidí přemluvit k tomuto, trošku odlišnému, způsobu nakupování. Před více než dvěma lety jsem si pořídil Orange Box a bylo na starosti zaděláno. Pokud opomenu to, že jsem dokázal přes dva roky hrát klanově Team Fortress 2, byla to pohodová doba a rád na ní vzpomínám. Pak jsem ale přestal hrát (celkem nedávno tedy) a začaly mě zase bavit single player, popř co-op tituly. A voilá, chlapec se nám rozjel...

 

Jak to pokračovalo...

 

Nerad bych, aby to vypadalo, jako kdybych měl každou blbost, přeci jenom mám na steamu (jen nebo MOC) 33 her, z nichž drtivá většina byla koupena v nějaké akci, když si to ale tak nějak spočítám, není to dvakrát nejlichotivější a musím se přiznat, že jsem ani všechny hry ve své knihovničce nedokázal dohrát. To mě opravdu mrzí a už se těším, až si dám nějaký menší voraz a pořádně to zapařím.

 

 

 

Důsledky?

 

Je jich celá řada a kromě zmíněného nedostatku času, bych mohl jmenovat spoustu věcí. Přímé důsledky jsou ale dost přímočařejší než se může zdát. Ono když si totiž u každé třetí hry, která je na steamu řeknete "Hmmm, za tu cenu, no NEkupto!" a potom jich za týden koupíte třebas pětici, přičemž jste u každé nevydrželi drahně času, protože samotný čas vám scházel. Zase jsem u toho času... no dobře, ale co dál?

 

Vánoční a předVánoční akce!

A to už bude vážně konec. Před svátky je toho logicky nejvíc, obrovské slevy často až z 50 euro na směšných 5 éček, mě prostě udolá. Nevím jak vás, ale já si myslím, že to bude opravdu zdrcující. A místo zábavy tak možná nad spláču nad výdělkem, protože utrpí jen moje peněženka. Jo ono se říká "Za málo peněz, hodně muziky", ovšem když si to nestačíte ani poslechnout, je někde chyba.

 

Proč to píšu?

Protože jsem huba pořád otevřená. Když jsem se nad tím svým "koníčkem" zamýšlel, zajímalo mě, jestli na tom jsou podobně i ostatní hráči, jestli jim to vadí nebo jestli se jim digitální distribuce líbí. Nebo vůbec, patříte k takovým těm, co si zakládají na své sbírce her a když mají něco půjčit kamarádovi, radši si nechají vrtat koleno? Tedy, pokud se chcete o své poznatky podělit, máte možnost. Napište mi dole v komentářích, jak je to s vámi?

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama