Může Wii U uspět ?
Blogy čtenářů Článek Může Wii U uspět ?

Může Wii U uspět ?

Před E3 2011 se spekulovalo o tzv. Project Café. Mělo to být nová konzole o Nintenda, která nahradí stávající a podle lidí zástaralé klasické Wii.…

Reklama

Představení

Před E3 2011 se spekulovalo o tzv. Project Café. Mělo to být nová konzole o Nintenda, která nahradí stávající a podle lidí zástaralé klasické Wii. Nintendo však představení trochu zkazilo. Mluvily hlavně o ovladači a lidi to zmátlo, že je to jen přídavná periferie pro stávající Wii. Nakonec se vše vyjasnilo a přisla celá nová konzole s názvem Wii U.

Zase něco nového, možná i revolučního

Nintendo chce zase přijít s něčím novým první. Přineslo jako první pohybové ovládání a to i do velkých her, což se současným pohybovým systémům od Sony a Microsoftu moc nedaří. Nyní chce Nintendo přinést nový typ ovladače s displejem a uvidíme jestli se zkusí oba dva zbylý hráči inspirovat. Tak už k samotnýmu ovladači. Má mít 6,2 palcový dotykový displej a nad ním bude umístěná kamerka. Budou zde přítomny 2 analogy podobné těm, co jsou na 3DS. To znamená, že zde nebudou známé páčky (byly ale v původních návrzích). K ovladači budem mít ještě pero na malování nebo nějakou customizaci postav jako například v Tekkenu. u ovladače mám jen 2 starosti. Kolik bude stát nový, když náhodou by se rozbil a jestli nebude moc těžký, to by po delším hraní mohlo být nepříjemné, zvlášť když Wii U míří podle mě na HC hráče.největší výhoda ovladače bude i v rodinných podmínkách. Můžete hru hrát jen na displeji ovladače a mít takový domácí handheld a možná pokud budete mít blízko konzole záchod, tak můžete hrát i tam.

Co hardware ?

O hardwaru konzole se neví skoro nic. Spíš jsou zde dohady. Někdo tvrdí, že výkon bude stejný, jak Xbox 360 nebo Playstation 3, ale spíš se příklaní veřejnost k dvojnásobnému výkonu, což by mělo Wii U ze začátku pomoc, než přijdou nástupci zmíněných dvou konzolí. Spekulace jsou i okolo velikosti paměti RAM. Údajně by měla být ve velikosti více než 1GB a menší než 8GB, což je překvapující. Zatím největším tajemství je kapacita hardisku. Zatím nejsou vůbec žádné spekulace, ale Nintendo zatím nenabízí svoje nové Ačkové na eshopu. Ale i přesto, kdyby paměť přesáhla 100 GB, bylo by to pro mě uspokujující zpráva.

Nejen hry od Nintenda

V propagačním videu nám ukázali hry od vývojářů třetích stran. Potvzených her a značek je dost a mělo by to zaručit dobrý launch. Zaláží také na tom, jaké hry přinese Nintendo na Wii U.

Prozatím byly potvrzeny tyto hry: Darksiders, Tekken, Batman Arkham City, Assassin's Creed (nejspíš 3. díl), Ghost Recon Online, Aliens Colonial Marines, Dirt, Metro Last Light, Ninja Gaiden 3, Project C.A.R.S., Dragon Quest X, ale ve spekulacích je třeba i Battlefield od EA (Nintendo má s EA blízce spolupracovat). Nintendo zatím představilo hru Super Mario Bros. Mii. Potvrzené jsou práce na nových Smash Bros., Pikminech 3, či nové Zeldě. Dá se však tvrdit, že Nintendo praacuje na novém Super Mariovi, Metroidovi a dalším svých značek.

Všechny konzole od Nintenda v podpoře

Wii U bude mět v podpoře klasická média z Wii, jeho přislušenství a samotné pomhybové ovládání. Tím je zaručen dostatek her, sice ne graficky skvostných, ale kvalitních co se týká hratelnosti. Bude zde samozřejmě Virtual Console, kde přibudou GameCube hry a budou zde ještě starší konzole od Nintenda a Segy jako v případě Wii.

Má šanci ?

Nintendo zvolilo dobrou dobu pro představení konzole, ale bude záležet, kdy se budou představovat konzole od Sony nebo Micrsoftu. Minimálně rok však bude Wii U nejvýkonější konzolí a i graficky vyhovuje vývojářům. Cituji vývojáře z EA: Jak líp by mohl ještě Battfield 3 vypadat. S novým ovladačem, který zaujme na první pohled, jako Wii s pohybovým ovládáním. Bude nejvíce záležet na launchi a ceně. Spekuluje se o ceně 299$ nebo-li 299€ v Evropě. Podle mě by to byla přijatelná cena. Nintendo však cenu upřesní nejspíše na E3. Nintendo nechce moc výkonově dopředu, chce hlavně vytvářet revoluci ve způsobu hraní a pokud vám připadájí současné hry už krásné a moc byste se v grafice hýbat nechtěli, tak je Wii U správnou volbou. Očekávám, že Wii U uspěje a bude tu s námi dlouhou dobu s kvalitními hrami. Vyjádřete svůj názor v diskuzi.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama