N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect
Mass Effect Novinka N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect

N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Výročí jedné z nejlepších herních sérií.

Reklama

Včera jsme v komunitě okolo masseffect.cz oslavili (aspoň já jsem si symbolicky na chvíli zahrál první Mass Effect na PS3) památný den vztažený k Mass Effect díky zkratce N7, kterou lze přeložit jako November 7th, tedy sedmý listopad, což je měsíc, ve kterém vyšel první díl.

Původní Mass Effect vyšel na Xbox 360 v Americe až 20. listopadu 2007 a v Evropě ještě o tři dny později. PC verze, na kterou hlavně díky češtině čekali čeští hráči, u nás vyšla až 19. června 2008. Jelikož Mass Effect původně vznikal ve spolupráci BioWare s Microsoft Studios, byl první díl exkluzivní pro Microsoftí konzoli a portu pro Playstation 3 jsme se dočkali o pět let později, konkrétně 4. prosince 2012 (v EU tradičně o tři dny později). Níže se můžete podívat na zcela první trailer z roku 2005, kde ještě Shepard vypadal dost jinak.

Po poněkud neslavném konci Mass Effect Andromeda, která nevyšla v nejlepším stavu a po několika opravách přišla o slibované DLC, se slaví N7 Day poněkud utlumeně. Nějaké ty fotky, vzpomínky na doby slávy série a podobně. Casey Hudson na svém twitter účtu zveřejnil několik (pro mě) neznámých konceptů.

Mark Meer, který daboval Sheparda, znovu zveřejnil na svém Twitteru staré fotky, kde dělá cosplay na tutéž postavu. Připomeňme si fanfilm Mass Effect Red Sand, kde Mark Meer konečně plně hraje Sheparda a tento kostým pak používal na cosplay akcích. A Mike Gamble, projektový vedoucí v BioWare (producent Anthem a Andromedy), na svém Twitteru včera zveřejnil seznam „lehké literatury“, což jsou artbooky pro Mass Effect 2, Mass Effect Trilogy a Mass Effect Andromeda. Zároveň se fanoušků zeptal, kam by chtěli, aby série mířila dále. Rozpoutala se tam docela diskuze. Naznačuje tak, že studuje svět při práci na dalším díle?

N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect
N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect

Tvůrci Anthem přidali do hry několik Mass Effect skinů pro třídy Ranger (Turian) Storm (Asari), Interceptor (Quarian) a Colossus (Krogan). Jeden stojí 61 tisíc mincí nebo 850 krystalů, což je více než 10 dolarů za skin. Taneček Shepard Shuffle je za 23 000 mincí.

N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect
N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect

Na oficiálním BioWare Twitter účtu se objevilo několik vzpomínkových videí s citáty.

A jako tradičně, máme tu nějaké slevy na merchandising a i nějaké té novinky. GamingHeads mají slevu na figurky Mordina, Tali a Thana.

J!NX má slevu na mikinu a představil nový polštářek s Garrusem a novou čepici. Sanshee nabízí nové výroční tričko, které lze koupit pouze do 11. listopadu. Při koupi nad 27 dolarů je k tomu zdarma odznak.

N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect

Dark Horse Direct ve spolupráci s BioWare představují novou repliku Normandy SR-2. Velikost skutečně epická: 46 cm na délku, 23 cm na šířku a 18 cm na výšku. Model z polyresinu vytvořilo Gentle Giant Studios a součástí je zasněžený podstavec. Jeden z 1000 kusů si můžete předobjednat za 249 dolarů s dodáním někdy v létě 2020.

N7 DAY 2019 - vzpomínáme na Mass Effect

Server Ars Technica udělali rozhovor s Macem Waltersem, tvůrčím vedoucím trilogie Mass Effect. Podrobněji se mu v případě zájmu můžeme věnovat v dalším článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama