Na co se můžete těšit v artbooku Kingdom Come: Deliverance?
KC: Deliverance Novinka Na co se můžete těšit v artbooku Kingdom Come: Deliverance?

Na co se můžete těšit v artbooku Kingdom Come: Deliverance?

Martin Schovanec

Martin Schovanec

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One
Reklama

Před necelým rokem jsme si v Xzone řekli, že uděláme pořádný artbook. Takto prostě a jednoduše to bylo. Jako správní nerdi máme rádi různé předměty ke hrám. Trička, figurky, hrnečky, přívěšky… artbooky u nás ale mají speciální postavení. Není náhodou, že máme největší nabídku artbooků ze všech obchodů točících se kolem her a příslušenství. Často si je prostě objednáváme sami pro sebe a snažíme se vyzobávat ty nejzajímavější kousky. V té době zrovna vycházel i celosvětově úspěšný český titul Kingdom Come od Warhorse a hrála ho v tu chvíli snad půlka firmy, takže o kandidátovi na náš první artbook bylo celkem jasno. Nehledě na to, že vyjednávání licence s českým studiem bude určitě jednodušší než se zahraničím molochem.

Od začátku jsme byli za jedno, že nechceme žádný polovičatý produkt. Žádné rychlé a snadné řešení. Opravdu plnohodnotný artbook, za který se nebudeme stydět říci si o peníze a zákazníci je snad i rádi dají. Prostě knihu, která by měla mít světovou úroveň srovnatelnou s velikány ve svém oboru, jako je např. Dark Horse. Měli jsme zkušenosti s menšími projekty, které se buď dělali k nějaké předobjednávkové aktivitě anebo to byly naše edice her, ale opravdu velkou knihu této úrovně jsme nikdy nedělali a pokud mě paměť neklame, tak nikdo v ČR. Teď nemyslím něco přeložit a vydat v české lokalizaci, ale skutečně knihu z nuly vyvinout. Vyřešit licenci, komunikovat s tvůrci hry a společnými silami ji posouvat tak, aby to splnilo jak naši vizi z pohledu tvůrců artbooku a fanoušků, tak i správného vyznění a atmosféry z pohledu herního studia. Vlastně až teď dokážeme říci, že právě společná spolupráce mnoha kreativních lidí na obou stranách byla tou nejtěžší, ale také nejvíce obohacující činností na celém procesu. Věříme, že to bude na výsledku znát.

Na co se můžete těšit v artbooku Kingdom Come: Deliverance?

Od začátku artbook nebereme jako samotný předmět. Jako knihu, kterou si jen proletíte, užasnete nad hezkými skeči a ilustracemi a pak ji uložíte opatrně do poličky, kde většinou netknutá už zůstane. Chceme vytvořit knihu, která bude doplňkem ke hře a hra vlastně obráceně doplňkem k našemu artbooku. Nechceme nějakou příručku nebo encyklopedii, ale spíše vizuálního průvodce hrou. Naším cílem a snem je, abyste při zkoumání historického Talmberka nebo Ratají, hned nalistovali v artbooku, pochopili nějaké souvislosti či se dozvěděli něco dalšího navíc. Proč to tak tvůrci hry udělali a že díky až maniakálnímu perfekcionismu plno různých věcí opravdu takhle funguje a že tam nejsou jen náhodou. Kniha by měla fungovat i obráceně. Při pročítání a listování kapitolami by se měl dostavit pocit, že se na to musíte jít znovu podívat do hry. Ideálně ji hned utíkat zapnout a s novými zkušenostmi prozkoumat danou lokalitu. Pokud se nám to podaří, tak bude naše mise splněna a rádi bychom nezůstali jen u této knihy. Ale to zatím hodně předcházím.

Již brzy ukážeme malinkou ochutnávku z knihy a další zajímavosti z vývoje.

Zde je zatím k nahlédnutí obálka. Formát bude 30x22 cm, pevná vazba, celá v češtině. Cena je 699 Kč a termín vydání je zatím konec března.

Předobjednat můžete na www.xzone.cz/kcd/ či www.gameexpres.sk/kcd/ .

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama