Na PlayStation 5 si zahrajeme 99 % her z PS4
Novinka Na PlayStation 5 si zahrajeme 99 % her z PS4

Na PlayStation 5 si zahrajeme 99 % her z PS4

Ondřej Partl

Ondřej Partl

15
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Při vydání konzole taktéž bude dostupné větší množství kusů, než při launchi PS4.

Reklama

O zpětné kompatibilitě PlayStation 5 se vedou už poměrně dlouhou dobu různé spekulace, kdy jsme se nedávno dočkali vyvrácení toho, že se dočkáme her z PS1, PS2 a PS3. Nicméně i nadále se počítalo se zpětnou kompatibilitou her z PS4.

A ta bude skutečně poctivá, jelikož prezident společnosti Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, v rozhovoru pro The Washington Post prohlásil, že 99 % her z PS4 je hratelná na jejím nástupci.

Včera zároveň byla ohlášena kolekce her PlayStation Plus Collection, která bude fungovat jako takový startovní baliček 18 her z PS4 pro předplatitele služby PS Plus, které mohou volně hrát.

Ve stejném rozhovoru jsme se taktéž dočkali informace, že při vydání PS5 bude dostupné celkově větší množství kusů, než tomu bylo v případě vydání PS4 v roce 2013.

Ryan zároveň fanoušky ujišťuje ohledně připravovaných her, jako je Horizon: Forbidden West či Marvel's Spider-Man: Miles Morales, u nichž bylo ohlášeno, že vyjdou i pro PlayStation 4. Někteří by si tak mohli odvodit, že díky tomu tituly nevyužijí plně potenciál připravované konzole, nicméně to prezident společnosti vyvrátil následujícími slovy:

"Nikdo by neměl být zklamaný. PS5 verze těchto her jsou od základů vystavené tak, aby zužitkovaly schopnosti PS5, přičemž máme připravený speciální upgrade systém pro uživatele na PS4, kteří získají PS5 verzi zdarma. Je to o tom, že lidé mají volbu a jsem s tím takto spokojen."

A řeč přišla i na samotnou konzoli PlayStation 4, která pro Sony bude důležitá ještě nějaké tři až čtyři roky, takže bychom ji ještě rozhodně neměli odepisovat, jelikož obsah na ní bude vycházet i nadále.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama