Na starém Xboxu 360 možná nespustíte novinky
Xbox 360 Novinka Na starém Xboxu 360 možná nespustíte novinky

Na starém Xboxu 360 možná nespustíte novinky

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

74

Již dříve jsme informovali, že mezi 19. a 30. květnem proběhne v několika vlnách rozsáhlý update firmwaru X360. Netušili jsme však, co to může znamenat.

Reklama

Hlavním důvodem upgradu je úprava mechaniky v konzoli, aby mohla číst nový formát XGD3, díky němuž se na média vleze víc dat a hlavně budou lépe chráněná proti pirátům.

Díky rozsáhlému betatestu, do něhož se mohl přihlásit kdokoliv, ovšem začínají na povrch vyplouvat první nepříjemná zjištění.

Tím asi nejdůležitějším je skutečnost, že takto upravit nejspíš nepůjdou mechaniky ve starších konzolích. Microsoft to u betatesterů zatím řeší výměnou X360 (zdarma), avšak jako plošné řešení si to nedokážeme představit. Hackerská komunita však nespí a již vyplulo na povrch, že je chystaný firmware prolomen, což může sice pirátům znít jako rajská hudba, ale možná pro ně problémy nekončí. Microsoft totiž chystá další úpravy ochrany her, kde mají zavést kromě kontrol samotných disků také vnitřní systémy.

Oficiálně se k problému společnost doposud nevyjdářila, avšak tisková zpráva je očekávána v nejbližších dnech, či týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama