Na Steamu bylo v roce 2016 vydáno nejvíce titulů v jeho historii
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Na Steamu bylo v roce 2016 vydáno nejvíce titulů v jeho historii

Na Steamu bylo v roce 2016 vydáno nejvíce titulů v jeho historii

LakilukCZ

LakilukCZ

7

Podle platformy SteamSpy jsme loni byli svědky rekordu.

Reklama

Podle zakladatele webu SteamSpy Sergeje Galyonkina se počet nově vydaných titulů na Steamu vyšplhal až na číslo 5245, z toho více než jedna desetina byla vydána až v prosinci. Není se čemu divit, když uvážíme, že se jedná o nejlukrativnější období v roce. Toto číslo je největší v celé historii Steamu. Již v listopadu uvedl Galyonkin, že více než třetina všech her na Steamu vyšla právě v roce 2016.

Nejvýdělečnějšími tituly byly Civilization VI, Grand Theft Auto V a Counter-Strike: Global Offensive. Celkově se dá říci, že tabulka souhlasí s přehledem, který nedávno vydalo samotné Valve. Ovšem pozor, SteamSpy nezahrnuje in-game platby a DLC, proto v jeho přehledu nenalezneme Dotu 2 a třetího Zaklínače. Dle mého názoru je velkou zajímavostí, že se v obou přehledech vysoko umístily hned tři real-time strategie, že by se PC hráčům mainstreamová produkce již přejedla? Call of Duty: Infinite Warfare se nedostalo ani do 25. místa a ve srovnání s Black Ops 3 jasně prohrává.

3,5 miliard dolarů, tolik peněz jsme přibližně loni utratili. Galyonkin však upozorňuje, že tato hodnota má značnou odchylku: „Na výpočet jsem použil tři metody a skončil jsem v rozmezí od 3,3 do 3,6 miliard dolarů." Částka je srovnatelná s rokem 2015. V roce 2016 máme více her, ale utratili jsme stejně, ptáte se? Předloni jsme totiž utráceli za trojkombinaci Zaklínač 3, Fallout 4 a GTA 5. Navíc nám na Steamu nevyšly velké hry jako Battlefield 1 a Overwatch.

Kolik her jste si v loňském roce na Steamu pořídili? Napište nám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama