Na Steamu dostanou větší prostor demoverze
Novinka Na Steamu dostanou větší prostor demoverze

Na Steamu dostanou větší prostor demoverze

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

7
Platformy Windows PC

Valve představilo řadu změn a vylepšení.

Reklama

Představitelé společnosti Valve odhalili několik inovací, které se týkají bezplatných demoverzí na stránkách digitálního obchodu Steam. Demoverze by měly být v součtu lépe vyhledatelné a viditelné, což si dle zástupců společnosti už delší dobu přáli jak hráči, tak i jednotliví vývojáři.

„Vzhledem k tomu, že každý rok vychází ve službě Steam (často k příležitosti festivalu Steam Next) tisíce demoverzí, které zaznamenávají miliony stažení, jsme se zaměřili na související zpětnou vazbu od vývojářů i uživatelů a na základě jejich podnětů připravili dnešní aktualizaci fungování demoverzí,“ popisují zástupci Steamu důvody změn.

Valve konkrétně láká na tyto změny:
 

  • Demoverze můžete nově přidat do své knihovny bez nutnosti okamžité instalace. Stejně jako bezplatné hry, i demoverze mají ode dneška na stránce v obchodu dostupné tlačítko „Přidat do knihovny“, díky kterému si demoverzi přihodíte do knihovny třeba z mobilní aplikace.
  • Demoverze lze nově nainstalovat, i když vlastníte příslušné plné hry. Primárně tato změna usnadní vývojářům testování jejich demoverzí, ale jistě pomůže také běžným uživatelům se správou knihovny.
  • Demoverze je nově možné explicitně odstranit z účtu. Stačí na vybranou demoverzi kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat „Spravovat > Odstranit z účtu“.
  • Nově platí, že jakmile je demoverze odinstalována, je automaticky odstraněna z knihovny.

Další inovace se týkají zobrazení demoverzí přímo v rámci Steamu. Nově budou mít vybrané demoverze svou vlastní kartu, která bude oddělena od plné verze konkrétní hry. Demoverze se budou rovněž od nynějška zobrazovat ve více seznamech v čele s kategoriemi jako „Nové a populární“ nebo „Novinky ve službě Steam“. 

Vývojáři budou moci u demoverzí dokonce povolit přidávání uživatelských recenzí. Je každopádně pozitivní, že po určitém období, kdy se od demoverzí ustupovalo, se tento formát nyní postupně vrací. Minimálně v případě Steamu navíc dostanou zkušební verze po nové aktualizaci ještě větší prostor.
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama