Na třetím Homeworldu pracují Blackbird Interactive a Gearbox
Homeworld 3 Novinka Na třetím Homeworldu pracují Blackbird Interactive a Gearbox

Na třetím Homeworldu pracují Blackbird Interactive a Gearbox

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Zároveň s ním se chystá i Homeworld Mobile pro iOS a Android.

Reklama

Když v roce 1999 vyšel první díl skvělé RTS série Homeworld od Relic Entertainment, mnoho lidí si ho okamžitě zamilovalo a dodnes na něj vzpomínají s láskou. Nejinak tomu bylo i v případě druhého dílu a tak se začala rýsovat skvělá série, jenž měla perfektně našlápnuto ke třetímu dílu. Toho jsme se ovšem nikdy nedočkali. Nicméně když se v roce 2013 rozpadlo THQ, práva na značku získala společnost Gearbox, které se povedlo tuto sérii alespoň částečně oživit tím, že vydala remasterované první dva díly a zároveň v roce 2016 zaštítila zrod Homeworld: Deserts of Kharak od vývojářského týmu Blackbird Interactive.

Od té doby nastalo kolem série ticho, jehož přerušení jsme se dočkali před pár dny, kdy Gearbox začal slibovat, že se nový Homeworld ukáže na výstavě PAX West.

Výstava je nyní už za námi a tyto sliby opravdu nebyly plané, jelikož během ní Gearbox Publishing skutečně oznámil třetí díl z této série, na němž pracují opět Blackbird Interactive společně s Gearboxem. Zároveň s tímto oznámím společnost spustila crowdfundingovou kampaň na Figu, díky níž se můžete stát i součástí samotného vývoje hry, kdy dostanete přístup ke speciálnímu Discord serveru a dotazníku. Zároveň pokud přispějete alespoň 150 amerických dolarů, dostanete možnost ovlivnit obsah sběratelské edice, kterou posléze i získáte.

Vydání hry je prozatím plánováno na čtvrtý kvartál roku 2022.

Ovšem kromě Homeworldu 3 se připravuje ještě jedna hra z tohoto univerza. Homeworld Mobile (zatím neoficiální název) převede zážitek z klasické hry i na mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android a pokud na Figu podpoříte třetí díl alespoň padesáti dolary, dostanete garantovaný přístup do early access verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama