Nabídne Dragon Quest Builders 2 multiplayer?
Dragon Quest Builders 2 Novinka Nabídne Dragon Quest Builders 2 multiplayer?

Nabídne Dragon Quest Builders 2 multiplayer?

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch

Odpověď na tuto otázku, a mnohem více, prozradil časopis Famitsu.

Reklama

Nedávno doputovala hra Dragon Quest Builders na konzoli Switch (naši recenzi si můžete přečíst zde) a dnes se trochu blíže seznámíme s jejím chystaným pokračováním. Square Enix poprvé oznámil Dragon Quest Builders 2 na loňské akci Dragon Quest Summer Festival 2017, kde jsme se mohli dozvědět, že titul vyjde pro konzole PlayStation 4 a Switch.

Na rozdíl od prvního dílu bude pokračování obsahovat možnost stavby svahů, schopnost potápět se pod vodu, nabídne větší limit množství bloků (zvýšil se třikrát), přibyla možnost naplnit výše položená místa vodou a vytvářet tak vodopády, „sklouznout" z výše položených míst pomocí větrníku a má podporovat multiplayer pro až čtyři hráče.

Nejnovější vydání časopisu Weekly Famitsu pak nabídlo rozhovor s producentem Dragon Quest Builders 2 Noriyoshim Fujimotem a režisérem Kazuyou Niinouem, kteří o připravovaném pokračování prozradili něco nového a my vám nabízíme ty nejdůležitější informace.

Důvod vývoje projektu Dragon Quest Builders 2 byl velmi jednoduchý. Rozhodnutí padlo díky vysoké úspěšnosti prodeje jedničky. Square Enix navíc obdržel od fanoušků velké množství různých požadavků, ale našly se mezi nimi i věci, které nemohly být splněny.

Pokud máme na mysli nějaké specifické požadavky, šlo třeba o možnost nechat cirkulovat vodu z výše položených míst a také možnost stavět do větší výšky. Mnoho lidí také požádalo o multiplayer pro čtyři hráče.

V současné době se dá v Dragon Quest Builders 2 stavět do trojnásobku výšky v původní hře, ale Square Enix chtěl zároveň minimalizovat omezení z různého hardwaru, a tak se rozhodli připravovat titul pouze pro PlayStation 4 a Switch. Verze hry Dragon Quest Builders 2 pro PlayStation 4 dokáže importovat uložená data první hry z PlayStation 4, PlayStation 3 nebo PS Vita verze a Switch verze Dragon Quest Builders 2 zase umí importovat data ze Switch verze původních Dragon Quest Builders. Díky tomu získáte speciální bonus, který je ale pro obě platformy stejný.

Co se týká multiplayeru, nechce momentálně Square Enix nic konkrétního prozradit, ale řeší se způsob, jak nabídnout něco víc než jen klasickou „možnost hrát s ostatními hráči". Patrně půjde o nějaké hřiště nebo oblast, kde si budete moci zahrát s ostatními.

V současné době je hra v produkční fázi, kdy prochází sérií různých testů a odstraňováním chyb. Tvůrci také zmínili, že již nemají moc volného času, protože design hry si vyžádal update enginu, což jim zabralo hodně času.

Noriyoshi Fujimoto a ani Kazuya Niinou nechtěli prozradit nic bližšího k příběhu hry. Proslýchá se ale, že se objeví cestovatel, chlapec jménem Malroth. Malrotha hodně hráčů spojuje s druhým Dragon Questem, ale v Builders nebude muset o příběhu Dragon Questu II nic vědět.

Zároveň nechce, v současné době, prozradit Square Enix ani to nejmenší o spojení Dragon Quest Builders 2 s první hrou. Nicméně ji prý budete moci hrát bez znalosti prvního dílu.

Pro rekapitulaci připomínáme, že Dragon Quest Builders 2 jsou ve vývoji pro PlayStation 4 a Switch, ale prozatím nevíme nic ani o přibližném termínu vydání. Potvrzeno máme také jen vydání v Japonsku, ale to se může kdykoli změnit, a tak zájemcům nabízíme první ukázku z hraní hry, pocházející z loňského roku (výše) a druhou ukázku z letošního únoru (začíná v čase 38:50).

Zdroj: Hachimu Kikou

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama