Nacon nabízí svůj pohled na situaci ohledně The Sinking City
The Sinking City Novinka Nacon nabízí svůj pohled na situaci ohledně The Sinking City

Nacon nabízí svůj pohled na situaci ohledně The Sinking City

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Druhá strana mince z pohledu vydavatele.

Reklama

Další den, další zprávy ohledně sporu mezi vydavatelstvím Nacon a vývojáři z Frogwares, kdy předmětem soudní roztržky je hra The Sinking City.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se titul znovu dostal na Steam, avšak se mělo podle Frogwares jednat o verzi, kterou Nacon v podstatě ukradl a upravil, pročež se vývojáři rozhodli, že podají žádost na základě práva DMCA, aby byla hra z platformy opět stažena, čemuž se i stalo.

Nyní se svým náhledem přichází Nacon (v rámci oficiálního prohlášení), jenž říká, že tato obvinění z pirátství jsou neoprávněná.

Nacon nabízí svůj pohled na situaci ohledně The Sinking City

Vydavatelství mělo nemalými prostředky přispět na financování vývoje, přičemž společnosti Frogwares mělo vyplatit 8,9 miliónů eur skrze licenční poplatky (včetně platby za Steam verzi), kdy se investice po započítání nákladů na marketing dostala nad 10 miliónů eur. Na rozdíl od tvrzení Frogwares tak měl Nacon zaplatit všechny dlužné částky, tudíž podle nich vývojáři nemají jediný důvod, aby hru na Steam nedodali.

Nacon se následně odvolává na francouzský soud, který prozatím rozhodoval ve prospěch vydavatele, kdy třeba v lednu bylo rozhodnuto o tom, že se hra musí vrátit do digitálních obchodů.

Nacon proto požadoval po Frogwares, aby titul zpřístupnili na Steamu, a pokud by se tomu nestalo, tak vydavatel může využít klauzuli ve smlouvě, kdy by následně mohla být hra upravena třetí stranou.

Frogwares se nicméně pokusili, bez vědomí společnosti Nacon a v rozporu s jejich právy, zpřístupnit hru na Steamu, aniž by uvedli Nacon jako vydavatele, což bylo jasným důkazem toho, že zde není žádná technická překážka proto, aby byla hra na Steam vrácena.

Navzdory této situaci se Nacon rozhodl umožnit přístup ke hře na Steamu, přičemž stále výslovně uváděl vlastnická práva Frogwares, kdy by tento tým také obdržel finance generované prodejem na této platformě.

Nacon nabízí svůj pohled na situaci ohledně The Sinking City

Nicméně lidé z Frogwares se za pomoci Twitteru rozhodli znovu sabotovat investice Naconu do hry tím, že povzbuzovali herní komunitu k nekoupení této verze, kdy následně zažádali o stažení hry ze Steamu.

Proto si Nacon vyhrazuje právo podniknout právní kroky proti Frogwares, a to za jejich agresivní a škodlivé komentáře poškozující investici Naconu.

Na závěr prohlášení pak Nacon připomíná, že studio Frogwares bylo velice opatrné v tom, aby nenaznačovalo, že všechna soudní rozhodnutí ve sporu byla pro Nacon příznivá.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama