Naconu se v uplynulém roce dařilo, prodejům vévodil RoboCop
Novinka Naconu se v uplynulém roce dařilo, prodejům vévodil RoboCop

Naconu se v uplynulém roce dařilo, prodejům vévodil RoboCop

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Letos chystá 15 her včetně Test Drive Unlimited: Solar Crown.

Reklama

Francouzský vydavatel a výrobce periferií Nacon zaznamenal v uplynulém fiskálním roce (do konce března 2024) poměrně výrazné finanční úspěchy. Celkové tržby mu vzrostly o 9,5 % na 170,7 milionu eur a navzdory vyšším výdajům hlásí významný profit.

Z videoher utržila společnost 104 miliony eur s meziročním růstem 14,9 %. Nejsilnějším titulem byl RoboCop: Rogue City, který se stal zároveň nejúspěšnějším launchem Naconu vůbec. Dobrá čísla si připsaly hry Cricket 24: Official Game of The Ashes, Taxi Life, Tour de France nebo Welcome to Paradize. Spokojenost panuje i s prodeji War Hospital a New Cycle. Jediným větším, zato opravdu významným neúspěchem se stal The Lord of the Rings: Gollum.

Bezmála 43 % herních tržeb zařídily starší tituly, mezi nimi třeba Blood Bowl 3. Skoro 63 milionů eur Nacon utržil z prodeje herních periferií. Jmenovitě píše o headsetu RIG 600 PRO a ovladači REVOLUTION 5 PRO.

Na fiskální rok 2024/2025 má Nacon velké plány. Vydat se chystá asi 15 titulů, mezi nimi Test Drive Unlimited: Solar Crown, Greedfall II: The Dying World nebo Terminator: Survivors, který vstoupí do předběžného přístupu. Slibuje si i pokračování silných prodejů her z uplynulého roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama