Narozeninový SPECIÁL 25. roku
Blogy čtenářů Článek Narozeninový SPECIÁL 25. roku

Narozeninový SPECIÁL 25. roku

Playman ...

Playman ...

Co si člověk neudělá sám, to nemá. Tento článek vzniká pro mojí osobní potřebu rekapitulace mého dosavadního života;  jak toho herního, tak toho zcela…

Reklama

Co si člověk neudělá sám, to nemá. Tento článek vzniká pro mojí osobní potřebu rekapitulace mého dosavadního života;  jak toho herního, tak toho zcela obyčejného prťavoučkého takříkajíc běžného. Sem se hodí pouze ohlédnutí 25. roku hráčského života.

 

Jako první hru kterou si pamatuji a kterou jsem hrál byla hra Prince of Persia. Z této hry si pamatuji nekonečný level ve kterém jsem pořád umíral. Animace postavy byla vytvořena pomocí rotoskopického záznamu pohybů Mechnerova mladšího bratra, kdy autor nasnímal pohyby tohoto mladšího bratra. Po cestě na vás číhaly pasti, ostré bodáky, které vás okamžitě zabili a museli jste tak hrát od znova. Museli jste je tedy přeskočit. Časem jste museli i bojovat. Cílem hry bylo projít až do samotného konce. Upřímně jsem ji nikdy nedohrál. Tak nevím jak končí.

 

Wolfenstein 3D, od této hry pochází má láska pro akční hry. V této hře jde o to, aby jste zabíjeli všechno co se pohne. A hledali různé skryté místnosti a zbraně. Hráč se ujímá hrdiny Williama „B. J.“ Blazkowicze do hradu Castle Hollehammer. Operace Železná pěst je hlavním úkolem. Hra má celkem tři levely; přičemž každý level obsahuje 10 úrovní a na konci skýtá sladké překvapení – Boss fight. Jednotlivé levely nebudu rozvádět.

bajonet je základní zbraň, která nepotřebuje munici;

pistole – jediná zbraň, kterou má. Mají ji také všichni vojáci wehrmachtu a důstojníci;

samopal – nejužitečnější zbraň. Nosí ji vojáci SS;

Plus jste mohli najít rotační kulomet Gatling.

Šipkami jste chodili a klávesou x stříleli. Mezerníkem jste otevírali dveře.  Nezapomenutelná hra i hratelnost! Kdo ji nehrál, ať určitě napraví!

 

Doom funguje na podobných základech jako Wolfenstein 3D, akorát vylepšených. Hra vyšla roku 1993. Funguje zde myš a dokonce tady lze pomocí myši i chodit. Stačí táhnout nahoru či dolů. Hrajete za militantního mariňáka vyslaného do společnosti UAC, společnost experimentuje s teleportací, ale něco se pokazilo a všude kolem se začaly objevovat příšery z pekla, jak nečekané. Vy jako mariňák jste ten vyvolený. Přežil jste jako poslední při výpravě na Mars  bojovat s ohyzdnými zrůdami, potvorami a nemrtvými lidmi. Všeho všudy musíte projít 27 úrovněmi ve 3 epizodách, aby jse  se později mohli vrátil na matičku Zemi. Takže zde máme zase 3 levely stejně jako tomu bylo ve Wolfenstein 3D.

 

 

Super Mario popisuje příběh ikonických bratrů instalatérů Maria a Luigiho. Mario se snaží o záchranu princezny Peach od zlého draka Browsera. Putují přitom po houbovém království plném roztodivných nástrah.  Osm krát budete bádat v 8smi světech rozdělených do 4-8 levelech, v každém se obtížnost zvyšuje. Při toulkách hrou se vám budou objevovat jak nepřátelé tak i různé zlepšováky, Super houba vám vylepší odolnost například, Hvězda způsobí dočasnou Nesmrtelnost a Ohnivá květina umožní střílet. Hratelnost této hry je chytlavá a jak jí jednou rozehrajete, budete se chtít dostat na samotný konec. A zase smrt. A zase na začátek. A tak pořád dokola.

Diablo je 2D hra v izometrickém pohledu. Osobně jsem pařil hlavně demo. Je to jedna z prvních her které jsem hrál a na kterou mám četné vzpomínky, hlavně na barbara a město Tristram. Už ani nevím kolik mi tenkrát bylo ale vím že jsem to pařil na vůbec prvním počítači, který jsem tenkrát dostal k Vánocům. Super časy to byly. Dnes mi je tedy čerstvých 25. let a zakončuji tento článek skvělým klikfestem, hrou, která mi určila herní hranice. Když nyní vzpomínám na těchto několik prvních her, jsem zvědav, na co budu vzpomínat za dalších 25 let!

 

 

*Dort je z cukrárny Viktoria a je stejný jako měli ve Fight Clubu.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/s_UAFNoAd4Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Playman

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama