Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novou herní sestavou od MSI
Novinka Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novou herní sestavou od MSI

Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novou herní sestavou od MSI

Inzerce

Inzerce

Platformy Windows PC

Výběr správného počítače je zásadní pro práci i hraní her.

Reklama

Výběr správného počítače je zásadní pro práci i hraní her. Navíc se jedná o úplnou náhodu, že grafická karta v něm podporuje ty nejnovější hry. Je škoda toho nevyužít, když už máte možnost vše odložit a odpočinout si.

Ať už si kupujete svou příští herní sestavu sami, nebo vám přispívají rodiče, ujistěte se kupujete přesně to co potřebujete.

Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novou herní sestavou od MSI

Co je potřeba zohlednit při výběru

Při výběru stolního počítače do školy, práci a na hraní her byste měli mít vždy na paměti několik faktorů:

  • Zohledněte váš dostupný prostor, který by měl rozhodovat o vaší sestavě. Například pokud sdílíte společný prostor se spolubydlícím, tak budete potřebovat kompaktní sestavu. Avšak obecně platí, že větší prostor vám dovolí získat větší výkon.
  • Nadměrné výdaje za hardware nemají smysl, pokud jej nebudete používat. Zamyslete se nad všemi hrami, které hrajete. Zjistěte, zda budete mít lepší zážitek s vyššími FPS a vysokou obnovovací frekvencí, nebo zda je mnohem důležitější vizuální kvalita herních světů. V první případě využijete hlavně FHD nebo QHD rozlišení, kdežto pro nejjemnější detaily je tu 4K rozlišení.
  • Kromě toho, že byste měli zohlednit své herní požadavky, měli byste také zvážit, co budete potřebovat k práci nebo do školy. Aplikace a pracovní úkoly mohou být náročné na CPU nebo GPU, případně na obojí.

Abychom vám usnadnili rozhodování, sestavili jsme několik ideálních konfigurací, které vyhovují nejčastějším požadavkům. Jedna z nich bude jistě ideální volbou pro váš příští stolní počítač!

MSI sestava #1 – Cenově dostupné kompetitivní hraní

Pokud jste fanouškem her jako Dota 2, League of Legends, Apex Legends, Valorant, CS:GO nebo jiných populárních online her, měl by váš počítač i monitor držet krok s požadovanou rychlostí. K tomu budete kromě monitoru, s dostatečně vysokou obnovovací frekvencí, potřebovat i grafický výkon pro plynulé hraní.

MSI Optix G273QF nabízí vynikající funkce pro rychlé kompetitivní hraní - přesný IPS panel s rozlišením 1440p a skvělou obnovovací frekvencí 165Hz. V kombinaci s MAG Infinite S3 budete mít k dispozici dostatek výkonu i pro hraní v QHD rozlišení s vysokou frekvencí. Herní sestava Infinite nabízí procesor až Intel Core i5 12400F spolu s grafickou kartou až Nvidia GeForce RTX 3060 a to v kompaktním provedení. Plynulé hraní s vysokou snímkovou frekvencí, díky kterému zasáhnete každý cíl.

Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novou herní sestavou od MSI

MSI sestava #2 – Vizuálně strhující podívaná

Cenově dostupná sestava vám umožní zahrát si hry s vysokým počtem zobrazovaných snímků, ale pokud nechcete dělat kompromis ve vizuální kvalitě, tak bude lepší se poohlédnout o úroveň výš. Získáte tak nejen kvalitní výkon vyšších řad grafických karet, navíc si prodlužujete životnost, jelikož hry jsou rok od roku náročnější.

Co takhle herní počítač MAG META 5 poháněn 8jádrovým procesorem AMD Ryzen 7 5800X v kombinaci s grafickou kartou AMD Radeon RX 6700 XT. Sestava připravená nejen na nejnovější AAA hry, ale také na náročné pracovní úkoly. Ačkoliv zvyšujeme výkon počítače, tak je pro nás stále nejlepší volbou hraní ve 1440p. MAG274QRF-QD nabízí 27palcový Rapid IPS panel s obnovovací frekvencí až 165Hz a odezvou 1ms. Pokud preferujete větší obrazovku, tak je tu MPG321QRF-QD - Rapid IPS panel o velikosti 32 placů s obnovovací frekvencí 175Hz a odezvou 1ms. Monitor je navíc certifikovaný DisplayHDR 600, tedy podpora lepšího zobrazení barev. Váš zážitek bude umocněn i technologií Quantum Dots, která je dostupná u obou monitorů. Vložená vrstva nanočástic, které pomáhají zobrazit živější barvy podobné těm, které vnímá lidské oko.

Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novou herní sestavou od MSI

MSI sestava #3 – Prémiové hraní ve 4K

Hráči, kteří chtějí zažít absolutně nejlepší vizuální kvalitu, nemohou dělat kompromisy v rozlišení nebo přesnosti barev. Tyto požadavky však mohou být náročné pro váš počítač, zejména když se jedná o nejnovější AAA hry. Proto je potřeba začít u kvalitní sestavy, která vám umožní hrát na nejvyšší detaily v rozlišení až 4K.

MEG Trident X svým kompaktním designem může připomínat konzole, avšak jedná se o výkonný počítač schopný utáhnout i ty nejnáročnější hry. Trident X je poháněn procesorem až Intel Core i7 12700K a grafickou kartou až Nvidia GeForece RTX 3080 Ti. Pomocí inovativního chladícího řešení s optimalizací proudění vzduchu, bude váš systém vždy připravený na mnoho dalších hodin hraní.

Ideální monitor pro doplnění této sestavy bude Optix MPG321UR-QD, který vás nebude držet zpátky. Obrazovka o velikosti 32 placů nabízí rozlišení až 4K a obnovovací frekvenci 144Hz. Pro nejživější požitek ze hry využijete IPS panel doplněný o technologii Quantum Dots. Vrstva nanočástic, která zkvalitňuje reprodukci barev. Displej má i certifikaci DisplayHDR 600. Pokud potřebujete ušetřit místo, tak se nabízí kvalitní alternativa MAG281URF. Panel Rapid IPS o velikosti 28 palců nabízí 4K rozlišení s frekvencí 144Hz a odezvou 1ms. Kvalitní barevný zážitek vám zajistí certifikace DisplayHDR 400. Nechte se vtáhnout do hry, jelikož v detailu je krása.

Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novou herní sestavou od MSI

Personalizujte si celou sestavu pomocí Mystic Light. Použitím jediného softwaru si můžete synchronizovat RGB podsvícení celé vaší herní sestavy. Navíc s funkcí Ambient link bude vaše RGB reagovat i na podměty ze hry. Nastavte si vše podle vašich preferencí. Více informací a kompatibilitu jednotlivých produktů, včetně specifikací, najdete na webu MSI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama