Nejlepší PC hororovky roku 2021, které si nesmíte nechat ujít
Little Nightmares 2 Novinka Nejlepší PC hororovky roku 2021, které si nesmíte nechat ujít

Nejlepší PC hororovky roku 2021, které si nesmíte nechat ujít

Inzerce

Inzerce

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Máte pro strach uděláno a chcete se u počítače odreagovat podmanivou hororovkou?

Reklama

Horor je oblíbený žánr mezi hrami. Přinášíme 3 tipy na PC herní počiny z letošního roku, které vás pohltí svým vizuálem a mrazivou atmosférou.

1. Resident Evil 8: Village

Další pokračování kultovní série Resident Evil vyšlo 7. května. Podobně jako v předchozím díle je hlavním protagonistou příběhu Ethan Winters, kterého pátrání po vlastní rodině tentokrát zavede do tajuplné vesnice na východě Evropy.

Ještě před vydáním hry rozjela společnost Capcom masivní kampaň, jejíž ústřední postavou se stala svůdná Alcina Dimitrescu – třímetrová upíří dáma s nepřehlédnutelnými vnadami. Nejen s ní (a jejími povedenými dceruškami) se budete muset během hry vypořádat.

Do cesty se vám dále postaví zmutovaný rybo-muž, psychotropní loutkářka a narcistický maniak. Nemluvě o nekonečných zástupech příšer, jako jsou vlkodlaci nebo kyborgové, z nichž jeden má namísto hlavy… však uvidíte.

Ačkoli je osmý díl Resident Evil spíše akční střílečkou než klasickým survival hororem, při některých cutscénách vám stále bude trochu nevolno. Nečekané vyústění příběhu naznačuje, že tvůrci ještě mají co nabídnout, a už teď můžeme spekulovat, zda se dočkáme dalšího pokračování.

2. Little Nightmares 2

Dospělý svět je v představách malých dětí záhadné a strastiplné místo. Stačí málo a střet s neznámem se pro nezkušené mrňousy stane noční můrou… Na obavy z našeho nejhlubšího podvědomí se zaměřili vývojáři ze studia Tarsier, které 11. února uvedlo do prodeje hororovku Little Nightmares 2.

Světem plným hrůzostrašných výjevů vás provází chlapec Mono, jehož nejvýraznějším poznávacím znamením je papírový pytlík na hlavě. Společně s ním (a dívenkou Six z prvního dílu hry) bloumáte po chodbách připomínajících márnici nebo se plížíte školní třídou pod dozorem učitelky s natahující se hlavou.

Little Nightmares 2 vám učaruje mrazivou atmosférou i vizuálními efekty. Pokud se chcete do děsivého světa ponořit naplno, výkonný počítač a sluchátka jsou nutností. Možná dočasně vybílíte svůj spořící účet, ale dechberoucí herní zážitek za to stojí.

3. The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Na herní počin studia Supermassive Games si počkáme do 22. října. Spolu s týmem amerických operativců se vydáte do Arabské pouště s cílem vypátrat zásobárnu chemických zbraní. Nečekané zemětřesení ale uvězní agentku Rachel King a její tým v chodbách sumerského chrámu, který ukrývá děsivé tajemství… Pátrání po únikové cestě se tak rázem změní v bitvu o holé přežití.

Stejně jako v předešlých dílech ani tentokrát nebudou chybět dialogové volby nebo quick time eventy. Onlinoví nadšenci zase ocení co-op mód pro dva hráče.

A závěrem perlička pro fanoušky historie, které potěší skutečnost, že se tvůrci inspirovali mýtem o akkadském králi Narám-Sínovi – mocný vladař nechal srovnat se zemí chrám boha Enlila, a tím údajně přivodil zánik svého lidu. Dokážete hlavní postavy dovést do bezpečí, aby je ve spletitých podzemních chodbách nepotkal podobný osud?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama