Nejprodávanější hra všech dob odhalila impozantní prodejní čísla
Minecraft Novinka Nejprodávanější hra všech dob odhalila impozantní prodejní čísla

Nejprodávanější hra všech dob odhalila impozantní prodejní čísla

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy Linux Linux Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Minecraft výrazně zastínil všechny hry včetně GTA 5.

Reklama

Jen těžko byste v herním průmyslu našli větší fenomén než hru Minecraft od studia Mojang. V roce 2011 vydaný kostičkový sandbox přilákal do té doby nepředstavitelné množství hráčů a ani dnes nic nenasvědčuje tomu, že by jeho éra měla skončit. Potenciálu celé značky si byl očividně dobře vědom i Microsoft, který studio Mojang i s právy na Minecraft v roce 2014 koupil za 2,5 miliardy dolarů (přes 53 miliard Kč).

V rámci nedávné akce Minecraft Live 2023 vyšlo najevo, že hra dokázala prodat už více než 300 milionů kopií, čímž si upevnila pozici nejprodávanějšího titulu všech dob. Druhé Grand Theft Auto 5 pro porovnání dosáhlo na 185 milionů prodaných kusů. Je navíc patrné, že Microsoft má se značkou velké plány. Kromě portů a aktualizací pro původní hru jsme se v uplynulých letech dočkali také úplně nových her jako Minecraft Dungeons a Minecraft Legends.

Z pokračující podpory se nadále může těšit také základní hra, která se čerstvě dočkala odhalení nového DLC s tematikou Star Wars. Přídavek s podtitulem Path of the Jedi do hry zamíří již 7. listopadu. Kromě přehledné infografiky s aktuálními statistikami se můžete níže podívat také na kompletní záznam ze zmíněné akce Minecraft Live.

Nejprodávanější hra všech dob odhalila impozantní prodejní čísla
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama