Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone
Cyberpunk 2077 Novinka Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone

Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone

Xzone

Xzone

14

První místo žebříčku vás asi nepřekvapí, ale jeho zakončení ano!

Reklama

Herní obchod Xzone přináší už tradičně začátkem každého roku svoji obsáhlou infografiku. A ta samozřejmě nemůže chybět ani za uplynulý, velmi netradiční a tak trochu šílený rok 2020. Po vzoru náročného roku jsme se i my v Xzone rozhodli jít tentokrát náročnější cestou a infografiku trochu rozpohybovat. Věříme, že se vám náš první pokus o tento typ obsahu bude líbit!

Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone

Jako první se dozvíte ten nejzajímavější údaj. Nejprodávanější hry roku 2020! První místo si pro sebe "nečekaně" uzurpoval Cyberpunk 2077, který toho dosáhl i přes pozdní prosincové vydání. Však si jej lidé mohli předobjednávat neuvěřitelných 7 let. První předobjednávka totiž na Xzone přistála už 11. ledna. Byla i vyzvednuta? To se už musíte podívat do infografiky. Mimo jiné se tam dozvíte i to, kolik celá první várka Cyberpunku vážila.

Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone

Druhá hra v prodejním žebříčku měla na předobjednávky podstatně méně času. Za to šlo doslova o největší českou herní legendu. Nečekané oznámení remaku Mafia: Definitive Edition způsobilo pozdvižení a hra se u nás stala obratem nejvyhledávanějším titulem roku. Vymýšlet bonusy k Mafii byla opravdu radost a jsme moc rádi, že se vám litografie, Tommyho vizitka, i Pepého pizza krabice líbila. Řada zákazníků na půlnočním prodeji v Brně si hru navíc odnesla s podpisy vývojářského týmu Hangar 13, který nás na prodejně navštívil.

Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone

I na třetí pozici sedí herní velikán, u kterého je tento výsledek o to impozantnější, že vyšel pouze na PS4. Dlouho očekávané pokračování The Last of Us Part II zvedlo vlnu nadšení, kontroverze a hlavně hlubokého obdivu. Takhle se uzavírá konzolová generace! Bramborovou medaili si odnesl DOOM Eternal, který se nám postaral o zábavu na začátku nekonečných karantén. Následující místa potvrzují aktuální nadvládu PlayStationu 4 v České republice. Na 6. místě je další úžasná exkluzivita Ghost of Tsushima, na 8. místo přihopsal Spider-Man: Miles Morales a 9. příčku nečekaně obsadil dva roky starý God of War, kterému se velmi dařilo ve slevových akcích. Ještě větší překvapení je ale umístění české nezávislé hry Someday You'll Return. Ta vyšla pouze v rámci naší Xzone Edice a během pár týdnů vyprodala celý náklad. Velká gratulace klukům z CBE Software!

Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone

A na čem zákazníci Xzone nejčastěji hrají? Jak už jsme naznačili, je to i letos PlayStation 4. Konzole od Sony u nás v průběhu let překonala vládu PC her, jejichž krabičky (ke smutku nás i sběratelů) herní vydavatele začínají výrazně omezovat. Sony však jde proti tomuto proudu a i díky skvělé podpoře českých lokalizací stále těší všechny fanoušky krabiček.

Mezi předměty letos nedominovaly jen figurky, jak tomu obvykle bývá. I letos se skvěle prodával Geralt nebo roztomilý Grogu, ale první dvě místa obsadily knihy. To nám dělá obrovskou radost, herní čtení máme totiž fakt rádi. Knižní průvodce Svět hry Cyberpunk 2077 se dočkal českého překladu, díky čemuž s přehledem vévodí žebříčku nejprodávanějších předmětů. Na druhém místě je stálice z naší produkce - artbook The Art of Kingdom Come: Deliverance. Očividně máte také fakt rádi Ellie z The Last of Us. Prodanými plakáty by se dal pokrýt celý tenisový kurt a ještě by hromada zbyla.

Nejprodávanější hry roku 2020 na Xzone

A co konzole? Byl nejprodávanější nový PlayStation 5? Xbox Series X? Ale kdeže, ty jsou bohužel stále nedostupné. Největší zájem byl loni o nestárnoucí Nintendo Switch, které v Česku objevuje čím dál tím více hráčů. Nintendo se tak pomalu zbavuje nálepky "konzole pro děti", jak ji mnozí v našich luzích a hájích dlouhá léta nepochopitelně označovali. Switch je skvělé zařízení a držíme mu palce!

Řadu dalších zajímavostí najdete v kompletní infografice na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama