Nejznámější herní vozítka - část 1.
Blogy čtenářů Článek Nejznámější herní vozítka - část 1.

Nejznámější herní vozítka - část 1.

SeriozniSam

SeriozniSam

Vozidla ve hrách miluje téměř každý. Ať už jde o nablýskané sporťáky z Gran Turisma, nebo o smrtelně nebezpěčné polovraky z Twisted Metalu. Přes ty…

Reklama

Vozidla ve hrách miluje téměř každý. Ať už jde o nablýskané sporťáky z Gran Turisma, nebo o smrtelně nebezpěčné polovraky z Twisted Metalu. Přes ty spousty let co vycházely stovky a stovky her se vždy alespoň v nějaké objevilo vozidlo, an které by si vzpomněl každý. Jistou hru bychom si bez jejího "signature" vozítka nedokázali představit. V následujících pár odstavcích se pokusím shrnout svá, ale i světu oblíbená autíčka.

8. Airboat z Half-Life 2

Airboat, pro toto vozidlo nemáme v našem českém jazyce přímý překlad, ale dalo by se charakterizovat jako vznášedlo. Half-Lifácký airboat si určitě zamiloval každý kdo si ho očima Gordona Freemana v roce 2004 vyzkoušel. Trochu špinavý vzhled kompenzovaly skvělé schopnosti jak na souši tak na vodě. K tomu disponoval parádní rychlostí (a animovaným tachometrem!). Původně jste dostali "holou" verzi bez kulometu, jenž pak se rychle dozvíte, že by to bez něj nejspíš nešlo, a tak vám tam parťáci v kanálu namontují kulomet z obávané Combine helikoptéry.

7. Motokára z Mario Kart

Kdo by neznal malou motokáru ve které se proháněl Mario a ostatní postavičky od Nintenda, jako by nepatřil do řádů hráčů. Samotná motokára (s několika postavami) je tu s námi už předlouhých 22 let a poprvé se objevila v Super Mario Kart z roku 1992 a naposledy v Mario Kart 8 a za ty roky se téměř nezměnila, jistě v prvních pár titulech jsme mohli z motokárky vidět jen "zadek". Vozítko je super přilnavé k trati, super rychlé, ale zatáčky dokáže projíždět bokem také. Moc mu nesvědčí když se mu pod kola dostane banán či všechny možné barevné variace želvích krunýřů (bacha na modrej, je to doslova zabiják a to dost možná i mimo hru).

6. Red Eagle z Carmageddonu

Je Red Eagle opravdu červený od základu? Nebo je nasáklý krví překážejících chodců? Brutálí auto pro brutální hru, tak by asi zněl můj popis této káry, nahrál jsem s ním nemálo hodin na Carmageddonu na PlayStationu, mimo toto auto ve hře byly i další pěkné kousky, ale design tohoto auta by prostě neodolatalný. Krvavě rudá barva na sporťáku s kusem ozubeného kola táhnoucího se od kapoty až na střechu. Od roku 1997 je nemožné napočítat všechny co padli za oběť tomuto ďáblovi. V dalších dílech se objevují další vývojové varianty Red Eagle a označují se Mk. (Mark).

5. Warthog z Halo

M12 Light Reconnaissance Vehicle, neboli Warthog je jedno z nejznámějších herních vozidel. Je to základní vozidlo jednotek UNSC. S délkou přes 6 metrů a protiletadlovým kulometem by se ho nebál jen málokdo. V podstatě jde o futuristickou verzi pomalu nahrazovaného HMMWV. Disponoval vysokou rychlostí kombinovanou s parádní obratností. Kvůli výborným vlastnostem existuje i mnoho dalších variant Warthogu jako např.: Warthog s Gaussovým kanónem či civilní verze "Hog". Master Chiefové v Multiplayeru si s ním rozjiždějí hlavy už od roku 2001.

Part 2...

Část druhá je zatím WIP a možná nechám i na čtenářích, jaká vozítka by rádi viděli v dalším článku.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama