Některé hry od Activision Blizzard vyjdou také na PlayStation
Novinka Některé hry od Activision Blizzard vyjdou také na PlayStation

Některé hry od Activision Blizzard vyjdou také na PlayStation

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

22
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Objevují se první informace o případné exkluzivitě některých titulů.

Reklama

Obrovská zpráva o tom, že Microsoft kupuje společnost Activision Blizzard, s sebou samozřejmě přináší vlnu dalších spekulací a zpráv. Hned okamžitě od zveřejnění této zprávy se začaly množit diskuze ohledně toho, jak to bude s exkluzivitou nových titulů. Call of Duty má na PlayStationu velké zastoupení, stejně jako série Crash Bandicoot a Spyro (Mimochodem, právě série Crash Bandicoot a Spyro nyní spadají pod Xbox Game Studios, ačkoliv se původně jednalo o exkluzivní PlayStation série). Jak to podle nových zpráv ovšem vypadá, některé slavné série by mohly na konzolích PlayStation zůstat.

S informacemi přišla agentura Bloomberg. Ta uvádí, že Microsoft i nadále plánuje podporovat ostatní systémy, i když se některý obsah stane exkluzivním pouze pro Xbox a PC. "Microsoft plánuje nadále vyrábět některé hry Activisionu pro konzole PlayStation, ale zároveň si ponechá některý obsah exkluzivně pro Xbox," uvedl anonymní zdroj obeznámený s úvahami společnosti.

Phil Spencer, nyní generální ředitel společnosti Microsoft Gaming, se rovněž vyjádřil k hrám od Activision Blizzard na jiných platformách. "Fantastické franšízy společnosti Activision Blizzard také urychlí naše plány na cloudové hraní, které umožní více lidem na více místech světa zapojit se do komunity Xboxu pomocí telefonů, tabletů, notebooků a dalších zařízení, která již vlastníte. Hry od Activision Blizzard si lidé užívají na nejrůznějších platformách a my máme v plánu tyto komunity i nadále podporovat," sdělil Spencer.

Kromě PlayStationu by se také některé hry od Activision Blizzard mohly dostat také na konzole Nintendo Switch. V obou případech je ovšem důležité brát tyto informace s rezervou, neboť podobné úvahy internetem kolovaly i při oznámení akvizice Bethesdy. Tehdy se mluvilo o tom, že případná exkluzivita se bude rozhodovat titul od titulu. Nicméně už teď se ukazuje, že všechny nové hry od Bethesdy budou vydány exkluzivně pro PC a konzole Xbox. Po Starfieldu pak nejnovější informace uvádí, že exkluzivitě se nevyhne ani The Elder Scrolls VI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama