Některým scenáristům seriálového Zaklínače se nelíbila knižní ani herní předloha
Zaklínač Novinka Některým scenáristům seriálového Zaklínače se nelíbila knižní ani herní předloha

Některým scenáristům seriálového Zaklínače se nelíbila knižní ani herní předloha

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

29
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Určitá část se předloze dokonce vysmívala.

Reklama

Zaklínač je silnou značkou, takže bylo jen otázkou, kdy podle něj vznikne seriál. Ten byl nakonec velmi povedený, ne každému fanouškovi však jeho zpracování udělalo radost. S vysvětlením proč některé věci nebyly úplně ideální v minulých dnech přišel v rozhovoru pro magazín Direct Beau DeMayo bývalý producent a scenárista Zaklínače, který vyloženě prohlásil, že určitá část týmu neměla ráda tvorbu Andrzeje Sapkowského. Na chuť jí nepřišla ani herní série CD Projekt Red. Svou zkušenost prezentoval takto: "Podílel jsem se na seriálech - konkrétně na Zaklínači - kde někteří scenáristé nebyli nebo aktivně neměli rádi knihy a hry (dokonce se aktivně vysmívali zdrojovému materiálu)."

Dle Beaua je přesně takový přístup problémem, o čemž svědčí jeho prohlášení zacílené na to, proč je dobré respektovat díla, z nichž seriály a filmy vychází: „To je recept na katastrofu a špatnou morálku. Fanouškovství jako lakmusový papírek prověřuje ego a díky němu stojí všechny ty dlouhé noci za to. Musíte respektovat dílo, než vám bude dovoleno přispívat k jeho odkazu.“ Vyvrací tak do jisté míry tvrzení své vedoucí Lauren Schmidt Hissrich, která tvrdila "Všichni jsme velkými fanoušky knih. Všichni jsme také velkými fanoušky videoher, ale tohle je založeno výhradně na knihách a z toho jsme opravdu čerpali inspiraci - počínaje povídkami." Vzhledem k tomu, co se v seriálu dělo, bych se minimálně za sebe nebál přiklonit spíše k prohlášení DeMayoa, protože se v něm občas šlo hodně proti knižnímu a v podstatě i hernímu proudu.

A co vy? Jak se vám líbil seriál Zaklínač?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama