Nelegální Software jakou má budoucnost?
Blogy čtenářů Článek Nelegální Software jakou má budoucnost?

Nelegální Software jakou má budoucnost?

Anonymní

Anonymní

Češi (a myslím, že i Slováci) patří mezi národy, které převážně vyznávají názor: co je na netu, to je zdarma. Mezi nejčastější patří samotný…

Reklama

Češi (a myslím, že i Slováci) patří mezi národy, které převážně vyznávají názor: co je na netu, to je zdarma. Mezi nejčastější patří samotný OS Windows, vetšina lidem se nechce platit tisíce korun a raději si seženou systém jinou cestou. Podobně jsou na tom videoeditory, fotoeditory a hlavně hry.

 

KDE JE CHYBA?

 

V našich končinách by se hlavně měla změnit výchova a lidé by si měli uvědomit, že i za věci na které se nedá "sáhnout" se musí platit. Z druhé strany pohledu není chyba jen v lidech, ale i firmy nedávají moc velkou šanci k nákupu.

Když porovnáme průměrné platy, ty se liší, ale ceny nikoli. Například Němcům tak dělá menší problém koupit si hru, oproti nám. Firmy tak vlastně odrazují k nákupu.

 

 

EXISTUJE ŘEŠENÍ?

 

Mnoha lidem vůbec nedochází, že existují alternativy zdarma. U operačních systémů je to třeba Linux Ubuntu, na kterém pomocí aplikace Wine a Play On Linux můžete rozjet Windows aplikace a hry. Budoucí SteamOS je dokonce také postaven na linuxu. Corel lze nahradit programem Inkscape, MS Office zvládne to samé co zdarma dostupný Open Office nebo Libre Office a na základní úpravu domácích videí (střih, základní popisky) postačí kdejaký freeware program. U her však alternativa není, ale stačí počkat a na Steamu je skoro každý den i 75% sleva na herní tituly.

Lidé jsou prostě líní hledat zdarma dostupnou variantu a radši používají cracknuté programy či jiný obsah.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama