Netflix chce údajně expandovat do oblasti videoher
Novinka Netflix chce údajně expandovat do oblasti videoher

Netflix chce údajně expandovat do oblasti videoher

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Streamovací společnost chce předplatné nabízet i u her.

Reklama

Gigant na poli streamovacích platforem, Netflix, chce údajně rozšířit své působiště i na oblast videoher. Vyplývá to z nové zprávy serveru The Information, podle kterého má v současnosti probíhat nábor na vedoucího pracovníka, jenž by vedl budoucí iniciativy v oblasti videoher. Tyto iniciativy mají mít podobu předplatitelské služby v podobném stylu, jako je například Apple Arcade.

Netflix podle všeho potvrdil svůj záměr rozšířit své zaměření na videohry v prohlášení pro magazín Gamespot. "Naši členové oceňují rozmanitost a kvalitu našeho obsahu. To je důvod, proč neustále rozšiřujeme naši nabídku - od seriálů po dokumenty, filmy, originály v místních jazycích a reality show. Členové se také rádi přímo zapojují do příběhů, které mají rádi - prostřednictvím interaktivních pořadů, jako jsou Bandersnatch a You v. Wild, nebo her podle seriálů Stranger Things, La Casa de Papel a To All the Boys. Jsme tedy nadšeni, že se můžeme více věnovat interaktivní zábavě," uvedl mluvčí.

Netflix přitom už dříve naznačil, že vstup do herního segmentu považují za skvělou výzvu, ačkoliv v roce 2019 generální ředitel Netflixu Reed Hastings prohlásil, že jejich společnost nemá v úmyslu vytvořit herní streamovací službu. "Nebudeme lépe konkurovat hře Fortnite tím, že uděláme něco jako streamovací službu, protože v tom nejsme moc dobří. Konkurujeme tím, že děláme ty nejúžasnější televizní pořady, jaké jste kdy viděli, takže odložíte Fortnite a přijdete se podívat na naše pořady," prohlásil Hastings před dvěma roky.

Netflix si je nepochybně vědom toho, jak velkou část jejich předplatitelů tvoří videoherní fanoušci. Z toho důvodu streamovací společnost vytvořila desítky herních adaptací, jako je například Zaklínač, Sonic, nebo Castlevania. V současné době se můžeme těšit na seriál Resident Evil: Infinite Darknes a pracuje se také na filmech z prostředí The Division, Beyond Good & Evil a Assassin's Creed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama