Netflix koupil studio Spry Fox, autory logických a oddychových her
Novinka Netflix koupil studio Spry Fox, autory logických a oddychových her

Netflix koupil studio Spry Fox, autory logických a oddychových her

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Jde už o šestý interní tým streamovací platformy.

Reklama

Netflix oznámil akvizici indie studia Spry Fox. Vývojáři stojí za hrami pro PC, konzole i mobilní zařízení. Jejich zatím posledním titulem je odpočinkový Cozy Grove, na kontě mají ale také třeba dvoudílnou sérii Alphabear, výhradně mobilní Bushido Bear nebo rogue-like počin Road Not Taken.

„Naše cesta se hrami teprve začíná, ale jsem hrdý na počáteční práci, kterou odvádíme při budování vlastní tvůrčí skupiny, abychom mohli uživatelům v rámci členství poskytovat co nejlepší herní zážitky,“ říká viceprezident divize Netflix Games Amir Rahimi po nákupu Spry Fox, které se stává už šestým interním týmem Netflixu.

Akvizici si samozřejmě pochvaluje i spoluzakladatel Spry Fox Daniel Cook: „Jsme nadšeni, že se můžeme připojit k Netflixu jako interní tým a společně vytvářet úžasné hry.“ Pokud jde o vyvíjené tituly, nemělo by se nic měnit, vývojáři se soustředí na Cozy Grove 2 a také velké nenásilné MMO.

Mezi nejvýznamnější akvizice Netflixu ve videoherním průmyslu patří Night School Studio, autoři Oxenfree, ale také třeba týmy Next Games a Boss Fight. Ve Finsku pak vzniklo zcela nové studio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama