Netflix získal tvůrce Oxenfree a Afterparty
Afterparty Novinka Netflix získal tvůrce Oxenfree a Afterparty

Netflix získal tvůrce Oxenfree a Afterparty

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Streamovací gigant přišel s první videoherní akvizicí.

Reklama

Před nějakou dobou světem proletěla zpráva, že se streamovací gigant Netflix chystá vstoupit do světa videoher, kdy bychom v rámci jejich předplatného nedostali přístup pouze k filmům a seriálům, ale i právě k některým vybraným herním titulům, kdy se společnost z počátku zaměří na mobilní záležitosti (v polském testu je dostupné Stranger Things 1984 a Stranger Things 3 The Game).

A už nyní tu máme první akvizici, kdy společnost do svého portfolia získala Night School Studio, tedy autory Oxenfree a Afterparty.

Tým podle oficiální zprávy chce rozšířit své vyprávěcí a designové ambice skrze další originální hry, kdy právě jejich průzkumy v hraní zaměřeném na příběh se krásně mají snoubit s netflixovskou podporou rozličných vypravěčských postupů.

Studio je taktéž poctěno, že může být prvním videoherním celkem, co se připojil k Netflixu, který zároveň chválí za to, že chce chránit jejich studiovou kulturu a kreativní vize.

Pokud se ovšem bojíte, že by chystané Oxenfree II: Lost Signals bylo nějak exkluzivní právě pro Netflix, tak spíše nemáte proč, jelikož autoři ujistili, že se hra stále podívá na PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch.

Rozhodně ale bude zajímavé sledovat, co tato spolupráce v budoucnosti přinese a jakým směrem se ponesou kroky obou zúčastněných stran. Ale Netflix to s onou expanzí zřejmě myslí opravdu vážně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama