New Pokémon Snap porazilo Returnal
New Pokémon Snap Novinka New Pokémon Snap porazilo Returnal

New Pokémon Snap porazilo Returnal

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Aneb jak vypadaly prodeje krabicovek ve Spojeném království?

Reklama

V minulém týdnu dorazily dvě velké exkluzivity, kdy pro Switch vyšlo New Pokémon Snap (recenze již brzy) a pro PlayStation 5 zase atmosférické Returnal (recenzi čtěte zde).

Z tohoto boje pak ve Spojeném království vítězně vyšli Pokémoni, kteří se zde s poměrně velkým náskokem dostali na první místo nejprodávanějších krabicovek uplynulého týdne, kdy tak i nadále potvrzují úspěch Nintenda Switch.

Pro zajímavost můžeme uvést, že titul prodal 2,5krát více kopií, než minulý spin-off - Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX, jenž vyšel v minulém roce.

Returnal se proto musel spokojit s druhým místem, za což pravděpodobně může vyšší cena, stále přetrvávající nedostatek konzolí PlayStation 5 a také fakt, že se jedná o novou značku, která z marketingových materiálů nemusela oslovit mnoho zájemců.

Zbytek žebříčku pak okupuje Super Mario 3D World + Bowser's Fury (navýšení prodejů o 10 %), Mario Kart 8: Deluxe (zvýšení o 6 %), Animal Crossing: New Horizons (pád o 7 %), FIFA 21 (pád o 23 %), Minecraft pro Switch (zvýšení o 7 %), GTA V (zvýšení o 23 %), Ring Fit Adventure (zvýšení o 6 %) a Call of Duty: Black Ops Cold War (zvýšení o 20 %).

Jednička z minulého týdne v podobě NieR Replicant ver.1.22474487139 (recenze tady) spadla až na 22. pozici s poklesem prodejů o 78 %.

Celkově se pak prodalo přes 180 tisíc her.

Kompletní žebříček deseti nejprodávanějších krabicovek ve Spojeném království z uplynulého týdne:

  1. New Pokémon Snap
  2. Returnal
  3. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. FIFA 21
  7. Minecraft pro Switch
  8. Grand Theft Auto V
  9. Ring Fit Adventure
  10. Call of Duty: Black Ops Cold War
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama