New World Novinka New World má na kontě nesmírně silný start

New World má na kontě nesmírně silný start

Ondřej Partl

Ondřej Partl

16
Platformy Windows PC

Novému MMORPG od Amazonu se vskutku daří.

Reklama

Včera na naše počítače dorazilo nové MMORPG New World od Amazonu, které by chtělo narušit hegemonii několika vybraných titulů v tomto subžánru a ukousnout si podíl hráčů.

No a minimálně na začátku se to hře poměrně úspěšně daří, jelikož ji za posledních 24 hodin mělo v jeden moment zapnuto až 707 230 hráčů (podle stránky SteamDB), přičemž se kolem tohoto čísla hra pohybovala téměř po celý večer/noc.

Tato cifra prozrazuje, že fanoušci MMO her mají hlad po nových ambiciózních kouscích, kdy se z tohoto pohledu jedná o letošní "nejhranější" titul na PC. Předchozím rekordmanem byl Valheim se svými maximálně 502 387 hráči v jeden moment.

Každopádně hře se daří i na Twitchi, kde ji v jeden moment sledovalo až 985 738 diváků.

New World má na kontě nesmírně silný start

Nicméně byste se mohli ptát, proč jsem slovíčko "nejhranější" dal do uvozovek. Inu, je to kvůli tomu, že tento zájem dal velice zabrat serverům, kdy se tvořily několika hodinové čekací doby, kdy třeba evropské servery zaznamenaly i přes 400 000 lidí ve frontě (podle serveru NewWorldStatus).

To přirozeně příliš zájemce nepotěšilo, takže i kvůli tomu má titul na Steamu aktuálně "smíšené" recenze, kdy jej 48 % z 18 228 uživatelů ohodnotilo kladně (v době psaní článku).

Nicméně autorský tým už začal pracovat na řešení, kdy začal přidávat servery a zvětšovat kapacitu těch stávajících. Kromě toho v následujících dvou týdnech budou mít hráči možnost přesunout své postavy na jiný server bez dodatečných poplatků.

V náhledu se můžete podívat na startovní ukázku.

Titul je možné zakoupit na Steamu, kde vás vyjde na 39,99 eur (1 020 Kč).

A co vy, dali jste hře šanci? Co na ní případně říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama