Next-gen verze Cyberpunku 2077 zdarma pro majitele old-gen verze
Cyberpunk 2077 Novinka Next-gen verze Cyberpunku 2077 zdarma pro majitele old-gen verze

Next-gen verze Cyberpunku 2077 zdarma pro majitele old-gen verze

Johny

Johny

17
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Schůze s investory nadělila další informace o hře, jejím odložení a vydání pro next-gen.

Reklama

Pár hodin po oznámení odkladu hry Cyberpunk 2077 CD Projekt uspořádal konferenci s investory, kteří měli možnost se zaměstnanců společnosti zeptat na několik otázek. Ze třičtvrtěhodinového hovoru jsme se tak dozvěděli následující informace:

  • Koronavirus není hlavním důvodem, proč byla hra odložena, každopádně virus ovlivnil vývoj hry. Ani next-gen konzole nejsou tím pravým důvodem. Hra je jednoduše větší a o dost komplexnější než Zaklínač 3, což vyžaduje více času a péče. CD Projekt chce, aby vše bylo perfektní a hra dorazila v té nejlepší kvalitě.
  • Oproti lednovém odložení, kdy byl udán stejný důvod, je rozdíl ten, že v té době hra byla technologicky ještě horší a CD Projekt by si takhle rozbitou hru nedovolil zpřístupnit médiím. Dnes je hra v lepším stavu, ale je pořád co opravovat. Jako příklady byly zmíněny postavy na ulicích procházející pouličními lampami, dochází k nepřirozené změně nasvícení.
  • Odložené také jsou plánované expanze. Informace o nich "teď nejsou tak daleko".
  • Multiplayer byl odložen také. Je možné, že se tohoto projektu nedočkáme do roku 2022.
  • Nedochází k žádné změně týkající se akce Night City Wire, která proběhne 25. června.
  • Média a vybrané osobnosti si budou moci v následujících dnech vyzkoušet preview verzi hry. Ukázka se bude týkat začátku hry, včetně tvorby postavy. Preview bude ze začátku hratelné na počítačích, ale poté jej vybraní budou moci hrát díky streamování, budou hrát na dálku. Preview embargo padá po konci Night City Wire, poté si budete moci přečíst dojmy z hraní a podle pozvaných členů uvidíme i gameplaye.
  • Cyberpunk 2077 bude hratelný na konzolích Xbox Series X a PlayStation 5 hned od vydání díky cross-gen kompatibilitě. Samozřejmě bude obsahovat nějaká ta grafická vylepšení. Ta pravá next-gen verze, která využije hardware nových konzolí ještě lépe, dorazí někdy v roce 2021. Tuto verzi také obdrží všichni majitelé old-gen verze hry zdarma (jak hráči Xboxu tak hráči PlayStationu).
  • Jelikož je hra obsahově a v rámci hratelnosti dokončena na 100%, a teď pouze dochází k opravám bugů a dalších chyb, některé týmy byly přesunuty na další projekty, které CD Projekt připravuje.

Cyberpunk 2077 vychází 19. listopadu na platformách PC, PS4 a Xbox One. Majitelé Xbox One a PlayStation 4 verze obdrží verze pro next-gen konzole zdarma. Hru můžete předobjednat na Xzone.cz.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama