NieR: Automata - detaily přímo od tvůrců
NieR: Automata Novinka NieR: Automata - detaily přímo od tvůrců

NieR: Automata - detaily přímo od tvůrců

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Podívejte se na nové podrobnosti, které jsme zjistili z rozhovorů pro Dengeki On-line a Famitsu.

Reklama

Díky rozhovorům s režisérem Yoko Tarem a producentem Yosuke Saitou v Dengeki On-line a ve Famitsu, se s vámi můžeme podělit o nové podrobnosti ohledně chystaného akčního RPG NieR: Automata. I když musíme uznat, že některé „podstatné" informace jsou stále zamlčovány anebo tvůrci záměrně mlží.

Hlavní postavou hry je YoRHa 2B, ale je jen jednou z hlavních postav. Na otázku kolik hlavních postav zde je, řekl Saito, že jsou zde opravdu jen dva skuteční hrdinové, ale Yoko oponoval, že má pocit, že jsou tam tři. Další otázka se týkala pohlaví YoRHa 2B a opět došlo k určitému rozporu. Saito neurčitě tvrdil, že je to ženský typ, ale Yoko oponoval, že je "to tajemství".

Důvodem, proč byl vytvořen ženský typ hlavního hrdiny je prý Yokovo tvrzení „Protože mám rád holky." Saito ještě dodal, že si u designéra postav Akihika Yoshidy objednal kostým, který půjde využít pro cosplay.

Kromě týmu YoRHa budou ve hře i další jednotky, bohužel se prý ale v průběhu hry neobjeví. Na druhou stranu prý potkáme velké množství androidů, kteří budou operovat nezávisle. Někteří budou vypadat jako ženy, jiní jako muži a každý bude mít jinou funkci.

Na otázku zda je za jménem skvadry YorHA skryt nějaký význam, bylo odpovězeno záporně. V kanji lze toto slovo napsat jako 寄 葉 (což znamená metodu, přístup nebo také list), ale nemá žádný zvláštní význam.

Války na Zemi se účastní pouze androidi a lidé zůstávají zcela mimo. Kromě původně oznámených zbraní se dočkáme velkého počtu dalších. YoRHa 2B má ve výbavě kromě meče také zařízení Pod, které se pohybuje samostatně jako doprovod a postará se o útoky na dálku, zatímco se hráč bude starat pouze kontaktní souboje. Pod ale může být použit také jako kluzák, pokud se budete muset dostat z jednoho místa na jiné. Pod ale nemůže komunikovat slovy a má pouze určitý auto navigační systém způsob mluvení. A nemá emoce. V současné době se ještě uvažuje o možnostech přizpůsobení Podu, ale tvůrci si nejsou jisti, zda se tato funkce objeví ve finální hře.

Na druhou stranu máme počítat se stahovatelnými kostýmy pro androida YoRHa 2B. Stejně tak se její poškození projeví na oblečení, které se bude postupně trhat a zatímco strojové životní formy budou mít všechny stejnou základní barvu, části YoTHy budou mít různou baru i texturu. K dispozici má být velké množství různých variací.

V traileru byla vidět jedna z velkých forem živých strojů, ale prý nejde o bosse, ale spíše něco jako „silný Zako". Jeho velikost je v porovnání s neuvěřitelně obrovskými stroji, které se také objeví ve hře, poměrně malá.

Na otázku, zda budeme moci jezdit na kanci z obrázku, uvedl Yoko, že někdo z Platinum Games řekl, že chce mít „možnost jezdit na kanci". A také se má objevit říditelné zvíře, připomínající jelena.

Nier: Automata se odehrává ve stejném světě jako předchozí Nier, ale v jiné době. Příběhy jsou spolu propojeny jen minimálně. Square Enix chtěli zabránit nevýhodě, kterou by měli hráči, kteří nehráli předchozí hru a chtěli tedy udělat úplně samostatně stojící hru. Ale pokud jste NieR hráli, potkáte některé známé postavy a někdy najdete odkaz na určité události.

Podle Yoka jsou Platinum Games známí zaměřením se hlavně na akci, ale ta má být nyní přístupná všem, proto se rozhodli k určitým úpravám.

Yoko pak ještě podotkl, že „Vývoj zatím probíhá dobře, ale vzhledem k velkému množství různých poboček, nejsem nyní opravdu schopný říct, co vše je již hotovo." Další konkrétní informace máme očekávat až někdy na jaře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama