Nintendo 3DS
Blogy čtenářů Recenze Nintendo 3DS

Nintendo 3DS

Zdravím čtenáře Dax's blog. V článcích bych se chtěl věnovat hodně dění okolo Nintenda, jelikož se mi zdá, že se mu nedostává dost prostoru, ale…

Reklama

Uvítaní

Zdravím čtenáře Dax's blog. V článcích bych se chtěl věnovat hodně dění okolo Nintenda, jelikož se mi zdá, že se mu nedostává dost prostoru, ale nebráním se ani článkům z témat okolo platforem PC a PS3 (Xbox 360 nemám). Na úvod bych uvedl.

Představení

Mnoho z vás určitě slyšelo o handheldu Nintendo 3DS. Handheld neměl zrovna slavný start, ale k vánocům se už rozjel a začali vycházet kvalitní tituly jako MarioKart 7 nebo Super Mario 3D Land. Dnes 26.2. slaví rok od uvedení v Japonsku. Více už je v dnešní recenzi.

Otevřené 3DSko

Konstrukce

V konstrukci se neliší od svého předchůdce Nintendo DS. Má rozevírací konstrukci a dva displeje. Horní displej zvládá 3D obraz, což je hlavním tahákem tohohle handheldu. Více tento tahák vylepšuje, že pro sledování 3D nepotřebujete brýle. 3D zde opravdu funguje, sice ne jak v kinech, ale funguje. Dolní displej je dotykový, ale 3D už nezvládá. Dolní displej má rezistivní technologii, proto na něj může ťukat nehtem nebo perem, které je v základním vybavení a je na něj i přihrádka v těle handheldu.  Pod spodním displejem je trojice tlačítek Select, Home a Start. Na ovládání je zde šestice tlačítek (B, A, Y, X, L, R), klasický křížový ovladač a novinkou je analogový ovladač. Nintendo 3DS obsahuje 3 objektivy fotoaparátu. Jeden je nad 3D displejem jako přední kamerka, na vrchní části těla zas zbylé dvě, kterýma jde fotit a natáčet v 3D. Kvalita fotek nebo videa však není nic moc a je to spíš na momentky. Na těle dále najdeme 3,5 mm jack konektor na sluchátka, slot na R4 Cartridge (karty s hrami), SD slot na paměťové karty, regulátor hlasitosti a 3D efektu displeje, nabíjecí konektor a spínač wi-fi.

The Legend of Zelda 25th anniversy edice Nintenda 3DS

Obsah balení

V balení najdeme samotný přístroj, nabíječku a dockovací stanici. Dále 6 AR karet (karty rozšířené reality) a nechybí zde 2GB paměťová karta ve formátu SD. Balení by se neobešlo bez uživatelské příručky, dále je tu kód do Nintendo Clubu. Na trhu jsou balení se hrou ve speciální barvě, jaká je třeba na přiložených fotkách.

Obsah základního balení konzole

Základní software

V základu již máme 2 menší hry. Jedna je Face Raiders a druhá AR Games využívající přiložené karty. Dále je zde Mii Maker na tvorbu avatarů Mii, pak je zde Mii Street Plaza, kde jsou všechny postavičky, které jste potkali ve hrách nebo střetli na ulici. Máme zde ještě Activity Log, který vám měří počet kroků nachozených s 3DSkem a odehraných hodin ve hrách. 3DSko má vlastní obchod s aplikacemi Nintendo eShop. Na něm najdeme hry v cenovém rozpětí od 2 – 9 liber. Proč zmiňuji britské libry? Protože český eshop nemá placené aplikace, a proto je lepší nastavit region na Británii nebo Německo a nakupovat tam. Při změně zpátky na český region o aplikace nepřijdete, máte je na SD kartě. Na eshopu je už mnoho her. Máme zde hry z Virtual Console, to jsou hry ze starého Gameboye, později budou i ze systému NES. Ostatní hry jsou většinou od nezávislých vývojářů. Na eshopu jsou už taky dema na 3DS hry. V posledních aktualizacích přibyl Internetový prohlížeč a možnost natáčení videa.

Moje zhodnocení

Nintendo 3DS byla rozhodně pro mě velmi dobrá koupě. Ikdyž je v současnosti PSVita technologicky víš a nikdy jsem do styku s hrami od Nintenda nepřišel. Pokud hledáte výborné hry, které zabaví na desítky hodin rozhodně kvůli tomu bylo Nintendo pro mě lepší a je na něj připravováno dost her, které by mě měly u této konzole udržet déle.

Nintendo 3DS

Verdikt

Nintendo 3DS je důstojný nástupce Nintenda DS. V současnosti bych mu dal přednost před Vitou, nejen kvůli hrám, ale kvůli bezvadnému zpracování a výbornému využití 3D.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Zvětšující se počet 3D titulů
Pěkný 3D obraz
Virtual Console a celej Nintendo eShop
Krokoměr
Kvalitní zpracování
Při prudkých pohybech se rozhodí 3D obraz
Nenahradí velkou konzoli
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama