Nintendo představilo Switch Lite, handheldovou verzi své nejnovější konzole
Novinka Nintendo představilo Switch Lite, handheldovou verzi své nejnovější konzole

Nintendo představilo Switch Lite, handheldovou verzi své nejnovější konzole

Ondřej Partl

Ondřej Partl

34
Platformy Nintendo Switch Switch

Menší, lehčí a především levnější.

Reklama

Již je tomu více jak dva roky, co Nintendo vydalo svoji nejnovější domácí konzoli. Během této doby na vlajkovou loď japonské společnosti vyšlo nepřeberné množství všemožných herních titulů, jejichž skvělá hratelnost a s ní spojené vynikající hodnocení u kritiků i hráčů, přesvědčilo mnoho zájemců o koupi. Někteří však stále čekali, že Nintendo dříve či později vydá novou verzi, která bude více přizpůsobená pro hraní mimo dokovací stanici. A tato situace dnes konečně oficiálně nastala, jelikož nám byl představen handheldový bratříček této konzole prostřednictvím šestiminutového videa.

To nám prozrazuje, že všichni zájemci se dočkají již 20. září tohoto roku, kdy bude menší verze uvedena na trh ve třech barevných provedeních, jimiž jsou žlutá, šedá a tyrkysová. Cenovka byla stanovena na necelých 200 amerických dolarů, což by mohlo znamenat, že se u nás dočkáme ceny, jejíž hladina nebude převyšovat pět tisíc korun českých.

Ovšem s jiným provedením a nižší cenou přichází i několik omezení. Kvůli zvolené konstrukci, která spojila obrazovku i ovladače nerozlučně dohromady, nebudeme moci použít pohybové ovládání či se nedočkáme vibrační zpětné vazby. Nicméně to neznamená, že nebudete moci hrát hry, které pohyb pro své hraní potřebují. Pouze budete muset ke svému zařízení externě připojit joy-cony, prodávané zvlášť. Dále díky absenci kompatibility s dokovací stanicí, nebudete moci handheldovou verzi připojit k televizi. Neodlučitelné spojení ovladačů a obrazovky jdoucí ruku v ruce s novými rozměry, však není jedinou konstrukční změnou oproti většímu modelu. Kromě toho se totiž dočkáme i absence zadního stojánku, či znovuzavedení klasického D-padu místo šipek.

Lehkou změnou prošla i baterie, lehce navyšující dobu, jakou budeme moci na konzoli na jedno nabití hrát. Nicméně se stejně reálně budeme pohybovat na podobných časových hodnotách aktuálního Switche, což mi jednoduše stále přijde nedostatečné.

Nicméně díky atraktivní cenovce a kompaktnějším rozměrům si Switch Lite jistě najde nemalé množství fanoušků, pro které bude čekání na druhou polovinu září poměrně dlouhé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama