Nintendo Switch Lite v prodeji
Novinka Nintendo Switch Lite v prodeji

Nintendo Switch Lite v prodeji

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Nintendo Switch Switch

Nová, kompaktnější verze Switche pro cestovní pařbu.

Reklama

Právě dnes se začala prodávat levnější, jednodušší a cestovnější varianta konzole Nintendo Switch s přídomkem Lite. Tato konzole už není určená pro domácí použití, takže u ní nenajdete stojánek Nintendo Switch Dock pro připojení k televizi. Tím pádem Switch Lite ani nepodporuje TV Mode, tedy nelze jeho obraz posílat do televize (proto chybí i HDMI kabel) a konzole nemá ani výklopný stojánek s odnímatelnými ovladači pro Tabletop Mode.

Nintendo Switch Lite si můžete představit jako Nintendo Switch v Handheld módu. Nová konzole už nemá odnímatelné ovladače, ale její tělo je jeden celek. Nintendo tak nyní vyrábí rovnou dvě cestovní konzole: Nintendo 3DS a Nintendo Switch Lite.

 

Nintendo Switch Lite v prodeji

 

Dále musíte oželet vibrační funkci HD Rumble i pohybová čidla IR Motion. Nintendo Switch Lite je ale kompaktnější a lehčí než klasický Switch. Je o 11 mm nižší, o 31 mm užší, hloubka je stejná 13,9 mm. Celkové rozměry jsou 91.1 mm x 208 mm x 13.9 mm. Na hmotnosti ušetříte 28 g, když Nintendo Switch Lite váží 275 g.

Zákonitě se zmenšil i displej, když má o 0,7 palce (17,8 mm) menší úhlopříčku než standardní Switch (Lite má 5,5" / 140 mm). HD rozlišení 1280 x 720 a poměr stran 16:9 je u obou konzolí stejný. Zatímco původní edice klasického Switche vydrží maximálně 6,5 h provozu (model HAC) a novější edice až 9 hodin (model HAD), Lite verze (model HDH) je někde mezi tím s až 7 hodinami provozu. Lithium-iontový akumulátor má 3570 mAh. Nabití do 100 % kapacity zabere 180 minut.

 

Nintendo Switch Lite v prodeji

 

Nintendo uvádí, že když hrajete Legend of Zelda: Breath of the Wild, tak vám Lite zdechne po 4 hodinách hraní. POZOR! Nintendo Switch Lite NENÍ KOMPATIBILNÍ s úplně všemi hrami na klasický Switch. Přehrajete na něm hry, které podporují hraní v cestovním režimu na odpojené a samostatné konzoli (na krabičkách a v popisu her hledejte Handheld Mode). I tak to má být přes 2000 malých i velkých her.

Další technické údaje jsou shodné s původním switchem: 32 GB interní paměti, slot na MicroSD karty až do velikosti 2 TB, stejná čipová sada nVidia Tegra, podpora Wi-Fi (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.1 a NFC.

 

Nintendo Switch Lite v prodeji

 

Dělají se 3 standardní barevné varianty: žlutá, zelenomodrá a šedá. Po určitý čas se také bude nabízet zvláštní světle šedá Pokémon verze s potiskem, ovšem bez přibalené hry. Pokud už máte Nintendo Switch, tak je možné do nového Lite přenést vaše uložené pozice, stejně jako používat stejný účet. V balení ke konzoli obdržíte jen napájecí adaptér.

Na Xzone nové Nintendo Switch Lite stojí o fous méně, než u dalších velkých obchodů, a to 5699,- (původní Switch vyjde na 8490,-), k tomu máte navíc dopravu zdarma. Nové hry na Switch se cenově pohybují zhruba od tisícovky výše, bazarové pořídíte už za poloviční ceny.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama