Nintendo Switch pokořilo 10 milionů prodaných kusů
Novinka Nintendo Switch pokořilo 10 milionů prodaných kusů

Nintendo Switch pokořilo 10 milionů prodaných kusů

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Jak si stojí proti svým konkurentům i dalším Nintendo konzolím?

Reklama

Nintendo se pochlubilo, že prodej jejich vlajkové lodi, konzole Nintendo Switch/Switch Lite, již teď, 3 měsíce před koncem roku, překonal o 30 % prodeje z minulého roku a o 40 % z předminulého. Díky tomuto úspěchu už Nintendo v Evropě překonalo metu 10 milionů prodaných konzolí Switch.

Celkově v celém světě prodeje Nintenda Switch překonaly 37 milionů prodaných kusů. 9 exkluzivních her pro Nintendo pak na Switchi překonalo hranici 1 milionu prodaných kopií. Jsou to zejména tyto: 1-2 Switch, Mario Kart 8 Deluxe, Pokémon Let's Go, New Super Mario Bros. U Deluxe, Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate a Zelda: Breath of the Wild.

U 1-2 Switch je to docela překvapení, neb tato jednodušší pohybová hříčka byla dost předražená. Multiplatformní tituly již tak úspěšné nejsou, ale třeba Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, Mario + Rabbids - Kingdom Battle, Minecraft a Stardew Valley všechny prodaly již přes půl milionu kusů.

 

Nintendo Switch pokořilo 10 milionů prodaných kusů

 

Na překonání rekordní konzole od Nintenda, kterou je řada Game Boy (Color/Advance) se 200 miliony prodaných exemplářů, Switch jistě nikdy nedosáhne, ale z domácí stáje již pokořil prakticky všechny své nedávné předchůdce. Extrémně neúspěšné Wii U se 14 miliony, GameCube s 22 miliony a N64 se 33 miliony prodaných konzolí.

Před ním z domácích konzolí jsou prastaré stroje NES a SNES (62 a 49 milionů) a úspěšné Wii se 102 miliony prodaných kousků. A 154 milionů kapesních konzolek DS(i) je také nepřekonatelných. Je ale docela dobře možné, že zanedlouho Switch v prodejích předjede Xbox One, jenž je na dosah s odhadovanými 41 miliony, PlayStation 4 je s více než 100 miliony ještě hodně daleko.

Na Xzone seženete jak originální velké Nintendo Switch, tak i zcela nový cestovnější Switch Lite v cenách od 5699,-. U všech máte dopravu zdarma. Nintendo Switch Lite jsme velmi podrobně představili v tomto speciálu.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama