Nintendo Switch překonává rekordy
Novinka Nintendo Switch překonává rekordy

Nintendo Switch překonává rekordy

Ondřej Partl

Ondřej Partl

15
Platformy Nintendo Switch Switch

Rekordní prodeje zaznamenal hardware i software.

Reklama

Konzole Nintendo Switch je na trhu už od března roku 2017, kdy jsme za tu dobu dostali mnoho exkluzivních her, přičemž se rozšířila i nabídka jednotlivých verzí samotného stroje, kdy si aktuálně můžete zakoupit třeba o něco více přenosný Lite či nový OLED model.

Ale ani tato už lehká letitost nebrání tomu, aby platforma byla stále nesmírně populární, a to dokonce natolik, že týden od 22. listopadu se z pohledu prodejů v Evropě stal pro platformu rekordní, kdy byl překonán doposud nejsilnější týden z listopadu 2019 (bohužel konkrétní čísla nemáme).

Samotné Nintendo pak tvrdí, že kromě nového OLED modelu za tento fakt může i bundle s konzolí, hrou Mario Kart 8 Deluxe a tříměsíčním předplatným Nintendo Switch Online.

Nicméně listopad byl rekordní i pro software na Switchi, kdy se v Evropě v týdnu, který začínal 15. listopadu, opět povedlo prodat doposud největší množství her v historii konzole.

K tomuto úspěchu pak výrazným dílem dopomohla dvojice Pokémon Brilliant Diamond a Pokémon Shining Pearl (recenze zde), jenž za první týden prodala 6 miliónů kopií po celém světě (digitální i fyzické kopie).

A díky tomu se noví Pokémoni stali ve Francii, Německu a Nizozemsku nejrychleji prodávanou hrou pro Nintendo Switch vůbec.

Mezi další úspěšné kousky následně můžeme řadit třeba Metroid Dread, Mario Party Superstars či Monster Hunter Rise.

Jestli ovšem ještě nemáte svoji vlastní konzoli, můžete si jednu pořídit v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama