Nippon Ichi připravují puzzle adventuru Liar Princess and the Blind Prince
Novinka Nippon Ichi připravují puzzle adventuru Liar Princess and the Blind Prince

Nippon Ichi připravují puzzle adventuru Liar Princess and the Blind Prince

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch

Vašim úkolem bude provést slepého prince lesem a vyléčit mu jeho zrak.

Reklama

Nippon Ichi Software teprve nedávno odkryla bližší informace ohledně své nové hry nazvané Liar Princess and the Blind Prince. Půjde o akční dobrodružnou hru o podivném vlku, který se může proměnit v princeznu. Což by asi bylo pro zápletku velmi málo, a tak bude vašim úkolem provést slepého prince přes les a na konci mu vyléčit jeho zrak.

Na cestě narazíte na kupu nejrůznějších hádanek a hlavolamů, založených na možnostech transformace mezi monstrem a princeznou. Slepého prince ale ovládat nebudete moci a o to víc na něj budete muset dávat pozor.

Trošku paradoxně nabídne Liar Princess and the Blind Prince pro slabší hráče možnost přeskočit v příběhu dál a vyhnout se určité lokalitě. Takže když už na vás budou hádanky moc složité a akční tempo příliš vysoké, můžete scénu přeskočit. Když ji ale jednou úspěšně projdete, můžete se k ní kdykoli vrátit a třeba jen zkusit posbírat všechny předměty, potřebné k odemknutí vedlejších příběhů. Tím pádem můžete plnit hádanky svým vlastním tempem.

Velmi charakteristickým rysem adventury je grafický styl Liar Princess and the Blind Prince, připomínající oldschoolové, ručně malované RPG. Mnoho prvků, které dotváří herní obrazovku - včetně postav, lokalit a uživatelského rozhraní - byly designery navrženy ručně. Tak trochu to připomíná horůrky Yomawari nebo A Rose in the Twillight. Na druhou stranu je jemná 2D grafika doplněna stínováním, měkkým světlem a dalšími efekty.

Prvotní cíl autorů ale bylo spojit titul Liar Princess and the Blind Prince s adventury a vizuálními romány, takže příběh bude vyprávěn plně dabovanými scénami a filmečky, při kterých budete otáčet listy jakoby papírové knížky.

Teaser trailer

Teaser trailer

Romantika každým coulem. Tak na mne aspoň působí zápletka hry Liar Princess and the Blind Prince. V lese žilo monstrum, které se podobalo vlku a žralo lidi. Mělo ale krásný hlas, který vůbec nekorespondoval s jejím vzhledem, a tak vždy zpívalo po nocích jenom Měsíci.

Jednou se monstrum rozhodlo zazpívat z vyvýšeného skaliska a když dozněl jeho hlas, ozval se zespodu potlesk. Když se vlk podíval dolů pod skálu, uviděl dobře oblečeného chlapce, prince z malé země, rozkládající se poblíž lesa. Tuto noc si ale přišel poslechnout vlčí píseň. Skála se vlku nezdála překážkou, protože díky němu nemohl princ vidět vlčí vzhled, a tak by vlk normálně prince okamžitě sežral, ale protože šlo o lidský rozmar, nechal ho být.

Od té doby přicházel princ každou noc a poslouchal vlčí píseň. Nikdy spolu ale nemluvili a vlk časem ztratil pocit, že by mohl prince sníst.

Jednou večer, když vlk dospíval, neuslyšel princův potlesk, a tak začal přemýšlet, co se stalo, podíval se dolů a uviděl, že princ šplhá po skále nahoru. Pravděpodobně se chtěl konečně setkat tváří s bytostí, která se schovává za nádherným hlasem. Vlk si ale myslel, že jakmile se princ dozví o pravé totožnosti zpěváka, už nikdy nepřijde, natáhl k princově tváři ruku, aby mu zakryl oči a princ jej nemohl spatřit.

Jeho tlapy nebyly vhodné k tomu, aby se někoho dotýkaly zrovna jemně. A ta i když to nebylo jeho záměrem, podrápal princi tvář. Obrovský výkřik překvapil nejen velké monstrum, ale hlavně prince, který bolestí padl na zem a omdlel. Ten výkřik bylo slyšet hodně daleko. Prince přispěchaly zachránit hradní stráže. Začaly po monstru střílet šípy a vlk byl nucen ustoupit dále do hlubin lesa.

Princ už pak nikdy nepřišel poslouchat vlčí píseň a v lese samotném nebyl nikdo, kdo by obdivoval jeho zpěv. Nikdo kromě prince.

Po čase vlk zjistil, že je princ trvale oslepen a že jej král uvěznil v hradní věži, aby se nemusel dívat na zranění v jeho tváři. Vlk se ale nedokázal udržet zpět a vloupal se do věže. Našel ho za tlustými zdmi v roztrhaném oděvu a s obličejem ovázaným kusem plátna. Nevěděl, jestli je vhodné, aby jej pozdravil.

Moudrý princ si ale podle náznaků uvědomil, že majitel krásného hlasu stojí před ním ve vězení. Nicméně netušil, že jde o stejné monstrum, které ho zranilo. Vlk proto začal princi lhát: „Jsem princezna ze sousední země. Přišla jsem ti popřát štěstí a nechat tyto oči vyléčit lesní čarodějnicí.“ Vlk totiž věděl, že hluboko v lese žije strašná čarodějnice a pokud ji zaplatíte, splní vám čarodějnice vaše přání.

Takže pokud vlk vezme prince k čarodějnici, určitě mu bude schopna uzdravit oči a on bude stejný jako předtím. Ale vlk je monstrum a kdyby se dotkl prince, mohl by mu znovu ublížit. Vlk princi slíbil, že se vrátí a rozběhl se do hlubin lesa do domu čarodějnice... aby se stal „princeznou“, a aby vytáhl prince z jeho chladného a osamělého vězení.

Plnohodnotný trailer

Čarodějka si za přání vlka stát se člověkem vzala jeho nádherný hlas a vlk získal magii, aby se mohl kdykoli, výměnou za svůj krásný zpěv, stát křehkou princeznou. Nicméně jako útlá dívka už nedokáže odstranit těžké překážky, které blokují cestu, a ani nemůže chránit prince před strašlivými příšerami, žijícími v lese.

Chce-li bezpečně dovést prince k čarodějce, budete muset správně používat obě formy, monstra i princezny. V první podobě se silnými nohami a ostrými drápy můžete vylézt na vyvýšená místa, odstraňovat překážky a porážet příšery. Jako princezna s drobným tělem se můžete zase protáhnout úzkými štěrbinami a spolupracovat s princem na řešení různých hádanek. A v neposlední řadě také sbírat květiny, které jsou nutné pro odemčení bonusových lokalita.

Níže se ještě podívejte na první obrázky a na artworky ze hry Liar Princess and the Blind Prince, která v Japonsku vychází pro PlayStation 4, PS Vitu a Switch 31. května. Vzhledem k tomu, že všechny poslední tituly od Nippon Ichi Software vyšly i na západě, je jen otázkou času, kdy se dočkáme oznámení anglické lokalizace.

Zdroj: Nippon Ichi Software

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama