Nissan GT-R LM NISMO v Gran Turismo 6
Gran Turismo 6 Novinka Nissan GT-R LM NISMO v Gran Turismo 6

Nissan GT-R LM NISMO v Gran Turismo 6

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

13

Včera začalo poslední kolo soutěže GT Academy a proto předevčírem vyšel další patch a v něm dvě nová auta. A objevily se první informace o volantu Logitech G29.

Reklama

Polyphony Digital zveřejnili patch 1.19 o velikosti 270MB pro jejich poslední hru Gran Turismo 6. To nepřináší nové vlastnosti či důležité opravy, ale dvě nová auta rozhodně potěší. Kromě toho některým vozům z projektu Vision Gran Turismo byly doplněny zvukové efekty aktivního křídla a aerodynamické brzdy.

Jako prvním je vůz PEUGEOT Vision Gran Turismo, jenž se pyšní výrazným radikálním stylem a svým vzduch prorážejícím tvarem a téměř chybějícími aerodynamickými prvky vyčnívá z řady. Jeho konstrukce využívá aerodynamickou podporu přímo generovanou karoserií vozu, která měří pouhých 1,04 m. Vzadu za řidičem je ve střední části umístěn 3,2litrový přeplňovaný vidlicový šestiválec o výkonu 875 ch (887 HP), který pomocí mechanické 6rychlostní převodovky předává trvalému pohonu všech čtyř kol (přední kola jsou 22palcová, zadní 23palcová).

Výsledkem kombinace lehkého vozu o hmotnosti pouhých 875 kg s jejím ideálním rozložením (v poměru 48 % vpředu a 52 % vzadu) je extrémně přímé řízení, které se perfektně hodí pro výzvy, kterým jezdci v Gran Turismo čelí. Vůz se může pochlubit špičkovým zrychlením díky poměru výkonu a hmotnosti 1 kg/ch (1 kg/HP) a stejně tak impozantní schopností zpomalení, kterou mu poskytují 4 odvětrávané karbonové kotoučové brzdy s průměrem 380 mm (15 palců) vpředu a 337 mm (13 palců) vzadu.

Včera začalo poslední kolo GT Academy. A stejně jako v předchozích letech se rozhodně vyplatí se soutěže zúčastnit, protože jako dárek za dokončení 4. kola (Závěrečné kolo) soutěže „GT Academy 2015 dostanete vůz Nissan GT-R LM NISMO, se kterým budete v závodě závodit.

Prototyp závodního vozu GT-R LM NISMO, který se objevil 16 let po svém předchůdci R391 z roku 1999, se oproti zažité tradici může pyšnit motorem umístěným vepředu a pohonem předních kol. Díky umístění motoru vpředu měli designéři větší svobodu při navrhování vozu jako celku, což jim umožnilo dosáhnout lepších aerodynamických vlastností. Není žádným překvapením, že použité unikátní nápady vzešly od Bena Bowlbyho, který navrhl podvozek a karoserii. Z rýsovacího prkna stejného muže pocházejí i vozy DeltaWing či ZEOD RC. Karoserie složená z monokokového šasi a vnějších karbonových panelů má hmotnost pouhých 880 kg. Pod dlouhým předkem se ukrývá 3litrový vidlicový šestiválec s přímým vstřikováním se dvěma turby, kombinovaný se systémem regenerujícím energii.

Konzole PS4 bohužel odmítá používat volanty, které fungovaly s PS3. Stejně jako konzole Xbox vyžaduje speciální čip, který se v již vydaných volantech nenachází. Prozatím je pro PS4 certifikováno opravdu velmi málo volantů a čekalo se, kdy Logitech představí nějakou novinku. A díky ruskému serveru Novocert již víme, že se chystá G29 a přídavná řadící páka. Logo odkazující na sérii GT naznačuje možné spojení s Gran Turismo 7 pro PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama