Nostalgie z WRATH: Aeon of Ruin
Wrath: Aeon of Ruin Novinka Nostalgie z WRATH: Aeon of Ruin

Nostalgie z WRATH: Aeon of Ruin

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Linux Linux Xbox Xbox One Apple Mac

Pocta Quakeovi a spol. od herních veteránů je již k dispozici.

Reklama

O této rychlé akční střílečce z první osoby, vyvedené jako pocta nostalgickému Quakeovi a jemu podobným hrám, jsme podrobně referovali již zkraje tohoto roku. Tak jen hbitě zopakuji, že je to přímočará akční střílečka s pixelovou grafikou ze staré školy, která je po osmnácti letech(!) novou hrou využívající kód původního Quake 1 enginu. Ten pochází od slavného amerického studia id Software Johnů Romera a Carmacka, stvořitelů legendárních sérií Doom, Wolfenstein, Quake, ale také Rage.

Na WRATH: Aeon of Ruin spolupracovali další slavní matadoři 3D Realms (otcové Duke Nukema, Prey či Shadow Warriora) s novým studiem KillPixel, jež tvoří zejména zkušení modeři a amatérští designéři komunitního obsahu pro zmíněné značky. Jenom mimochodem, 3D Realms nedávno vydali další hru Ion Fury ve velmi podobném duchu, pouze s tím rozdílem, že Ion Fury se pro změnu inspirovala u strýčka Duke Nukema.

 

Nostalgie z WRATH: Aeon of Ruin

 

Tvůrci svoji hru titulují jako atraktivní a nostalgickou směsici soubojového systému z Dooma, interaktivity z Duke Nukema 3D, rozlehlejších úrovní z Quaka a temné atmosféry z Hexenu. Co je ale důležité, tak nyní je hra již vydaná, a to ve fázi předběžného přístupu na Steamu za necelou pětistovku. S finální verzí se pak počítá někdy v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=CgrLN9Wl4xU[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama